Un week-end la Predeal cu Toledo!

Dan Alexandru, 15 iulie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
un-week-end-la-predeal-cu-toledo-32476-1.jpg

Staţiunea Predeal este situată în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi, la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbană din România, între 1030 m - 1110 m, la 45'30" latitudine nordică şi 25'26" latitudine estică.

Munţii care învecinează staţiunea Predeal sunt munţii Piatra Mare (1843 m) la Nord, munţii Bucegi (2508 m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi munţii Postăvarul (1799 m) în Nord-Vest.

Localităţile componente care formează oraşul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timişul de Jos, Timişul de Sus.

Suprafaţa totală este de 58,4 km, dintre care 78,047 m reprezintă suprafaţa locuită, deşi aceasta s-a extins tot mai mult în ultimii ani.

Punctele de atracţie ale staţiunii sunt cele opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate în ultimii ani, telescaunul şi teleschiurile de pe Clăbucet, precum şi marea diversitate de localuri specializate în arta culinară românească şi internaţională. Cu excepţia anotimpului de iarnă la Predeal munţii din jurul oraşului oferă posibilitatea realizării drumeţiilor de neuitat şi admirarea peisajelor, care au fost, sunt şi vor fi atracţiile turiştilor din toată lumea sosiţi în această frumoasă staţiune.

Concursurile culinare din Predeal, prezintă o atracţie nemaipomenită deoarece, la toate acestea, maeştri culinari specializaţi în ţară, dar şi în străinătate, încântă privirile, gusturile şi simţirile, cu preparate care îmbie orice gurmand.

Printre obiectivele turistice din zonă menţionăm:

- Canionul Şapte scări

- Cascada Tamina

- Peştera de gheaţă

- Cheile Râşnoavei

- Mănăstirea Sfântul Nicolae

- Mănăstirea romano-catolică Timişul de Jos

- Biserica ortodoxă Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

- Capela romano-catolică Timişul de Jos

- Monumentul Eroilor de pe Valea Râşnoavei

- Monumentul poetului Mihail Săulescu

- Monumentul Eroilor din faţa gării Predeal

Dacă vă hotărâţi să petreceţi un week-end la Predeal, redacţia ziarului Atac, recomandă cu mare căldură ospitalitatea Pensiuni Toledo de trei stele.

Pensiunea Toledo este așezată într-un splendid peisaj montan, la liziera pădurii dar și foarte aproape de DN1, ferită de agitația orașului. Pensiunea Toledo îşi așteaptă întodeauna oaspeții cu oferte atractive. De la fereastră sau așezați confortabil pe terasa balcon a camerei dumneavoastră puteți admira Munții Postăvarul și Piatră Mare. Pensiunea Toledo este clasificată la un confort de 3 stele. Îmbinând liniștea zonei și peisajele minunate. Cu un confort deosebit, este locul ideal unde să vă petreceți vacanțele sau micile clipe de răgaz.

Pensiunea Toledo dispune de camere spațioase, luminoase, decorate cu gust rafinat, având tot confortul dorit: minibar, cablu TV, centrală telefonică, baie proprie, terasă balcon, făcând ca zilele petrecute aici să devină o sursă de regenerare fizică și psihică.

Restaurant, terasă acoperită, terasă în aer liber, sală conferințe

Pensiunea Toledo dispune de un restautant cu circuit închis (destinat exclusiv celor cazați aici) unde un personal calificat vă așteaptă mereu cu preparate gustoase pregătite special pentru dumneavoastră.

În zilele însorite puteți lua masa pe terasa în aer liber unde este loc pentru toți. Cei mari la grătar și cei mici în leagăne, balansoar sau la căsuţa piticilor.

Ați mâncat prea mult? Faceți sport. Terasa acoperită și încălzită se poate transforma cât ai clipi într-o sală de sport. Aici își desfăşoară federația Română de Kempo antrenamentele în timpul cantonamentului. Întodeauna cei care fac mișcare câștigă.

Pentru întâlnirile de afaceri sau conferințe, terasa acoperită se poate transforma cât ai clipi într-o sală spațioasă de cursuri.

Terasa acoperită este și locul unde se retrag în prag de seară toți turiștii doritori să petreacă momente de neuitat ascultând și interpretând cântece în stil karoke sau pentru degustări de vinuri.

Spa - Răsfăţul pe care ți-l poți permite doar la Pensiunea Toledo!

În cadrul Pensiunii Toledo funcționează un centru SPA de întreținere, modelare corporală, relaxare și recuperare fizică atât specifică sportivilor cât și post-traumatică dotat cu aparatură de ultimă generație.

Pachet promoţie SPA

1 şedinţa saună infraroșu/saună finlandeză;

1 ședință hidroterapie;

3 proceduri de tonifiere și slăbire prin electrostimulare;

1 ședință masaj cu pietre vulcanice;

1 tratament facial cu argilă albastră de tonifiere și relaxare (numai pentru doamne și domnișoare);

Tel: 0368471210
Mobil: 0745.804.080, 0744.201.090

E-mail: pensiuneatoledo@clicknet.ro
www.pensiuneatoledo.ro

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou