Unele dintre cele mai frumoase castele și cetăți din Romania

Mălina Andrei, 25 noiembrie 2014, Ora 14:47

  • print
  • |
unele-dintre-cele-mai-frumoase-castele-si-cetati-din-romania-44546-1.jpg

Cetățile și castelele din Romania ocupă un loc special în inimile turiștilor îndragostiți de istorie și de arhitectură. Deși puține dintre ele și-au păstrat forma inițiala, în România există multe cetăți care fascinează prin poziția impozantă, zidurile solide și incăperile ce stau mărturie pentru numeroasele bătălii ce au avut loc în urmă cu câteva sute de ani.

1. Cetatea Făgăraș este prezentă în numeroase topuri străine datorită frumuseții și unicității ei. Renovat și restaurat, monumentul din apropierea Brașovului te ajută să te întorci în timp.
Cetatea Făgăraş este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post.

   


2. Palatul Brukenthal Avrig
este un simbol al eleganței baroce - un loc romantic, înconjurat de grădini superbe, în care chiar te poți caza pentru a petrece mai mult timp pe domeniile nobiliare ale lui Brukenthal.
Brukenthal este un palat impunător din anul 1788, reprezentând o fostă reședință de vară a Baronului Samuel von Brukenthal, din Transilvania.

   

3. Cetatea Rupea este un loc superb, iar dacă dorești să o vizitezi, nu uita să urci până în căsuța din vârf pentru a te bucura de un peisaj divin!

   

4. Cetatea Râșnov - O cetate minunată, faimoasă pentru atmosfera magică în care te învăluie, aflată într-o zonă turistică în plină dezvoltare.

   

5. Cetatea Sighișoara reprezintă centrul istoric al orașului, care te va face imediat să te simți ca un cavaler sau ca o domniță elegantă din evul mediu. Nu rata festivalul medieval din vară, pentru că este o experiență unică, însă și toamna are farmecul ei.

 

6. Cetatea Câlnic reprezintă cel mai valoros edificiu istoric al judeţului Alba și, totodată, este marca distinctivă a satului Câlnic - edificiu înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO (în anul 1999).

   

7. Curtea Domnească și Turnul Chindiei din Târgoviște reprezintă adevărata casă a lui Vlad Țepeș. Este un loc absolut minunat, iar curtea domnească este poziționată lângă un parc superb, cu un lac pe care te poți plimba cu barca.

   

8. Cetatea Deva este considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medievale din Transilvania. Ea este vizibilă din orice punct al orașului, fiind "cocoțată" elegant pe un deal înalt.

   

9. Castelul Cantacuzino reprezintă pentru România o mare valoare arhitectonică , istorică , documentară și artistică. Dacă te afli în Buşteni, să nu ratezi Castelul Cantazino, deoarece terasa castelului îți oferă o priveliște absolut superbă asupra Bușteni-ului, iar serviciile sunt impecabile.

   

10. Castelul Corvinilor - ceva dezlipit din paginile unui basm. Dacă doreşţi să îţi satisfaci posta de fantezie, îţi recomandăm să vizitezi acest loc!

   

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou