Vacanță in "Orasul Ingerilor"

Dan Alexandru, 20 ianuarie 2014, Ora 11:22

  • print
  • |
vacan-a-in-orasul-ingerilor-37593-1.jpg

Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori ca „City of Angels" (Orasul Ingerilor) este cel mai mare oras din statul California si al doilea dupa criteriul populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York City.

In 1781 spaniolii au intemeiat orasul El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles. Aparitia cailor ferate, celebra "Goana dupa aur", stabilirea marilor studiouri cinematografice va avea efectul unei explozii a afacerilor, se produce un boom demagrafic din pricina emigrantilor in speranta realizarii visului american, ceea ce va aduce acestui oras numele de "tara fagaduintei".

Extinderea enorma a zonei urbane a facut din Los Angeles orasul cu cea mai mare arie de intindere din Statele Unite. Economia orasului se bazeaza pe o diversificare foarte mare a industriei. De fapt, statul California reprezinta o putere economica clasificata la nivel mondial de state pe locul 7, iar economia orasului Los Angeles contribuie semnificativ la cea a Californiei.

Los Angeles este unul dintre cele mai importante centre culturale, stiintifice, educationale, tehnologice si comerciale ale lumii.L.A. este gazda a numeroase institutii de renume mondial intr-o multitudine de domenii profesionale si culturale. In mod special, orasul Los Angeles este liderul mondial al producerii si difuzarii mijloacelor de divertismentm, filme, programe de televiziune si inregistrari muzicale.

Inca din anul 1911, Hollywood a devenit un concept, un sinonim al fanteziei, al luxului si ambitiei. La Mann's Chinese Theatre (Grauman's Chinese), puteti spune ca va plimbati (la propriu) pe urmele lui Charlie Chaplin, Marion Davies, Pickford Maria si aproximativ 160 de alte vedete ale ecranului 1927 si pâna în prezent, care au fost imortalizati în amprente ale mainilor si picioarelor. In apropiere, Hollywood Boulevard Walk of Fame onoreaza peste 2.000 vedete incepand din 1960 si pana in prezent.

L.A. are mai multe lucruri interesante decat Hollywood, adapostind multe institutii culturale de renume mondial precum Muzeul de Arta Contemporana, Filarmonica LA (care acum are sediul in Sala de Concerte Walt Disney), Muzeul Getty si Vila Getty, Disneyland - cel mai faimos si popular parc de amuzament din America.

Vizitatori din toata lumea vin sa vada uriasul semn Hollywood din Parcul Griffith, Observatorul Griffith, vilele vedetelor din Beverly Hills, dar si sa incerce viata de noapte din Sunset Strip, animatia de pe plaja, exuberanta locuitorilor sositi aici din peste 160 de tari.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou