Vacanţa de primăvară la Amsterdam, Olanda

Dan Alexandru, 18 februarie 2014, Ora 13:30

  • print
  • |
vacanta-de-primavara-la-amsterdam-olanda-38168-1.jpg

Amsterdam este capitala oficiala a Olandei, insa institutiile fundamentale ale statului: Curtea suprema de justitie, guvernul si parlamentul isi au sediul in Haga.

Orasul este unul dintre cele mai moderne orase ale Europei, relaxant, tineresc si ofera turistilor o multitudine de obiective turistice. Vara este probabil perioada cea mai indicata pentru o vizita in capitala Olandei dar frumusetile orasului pot fi explorate in orice perioada a anului. Obiectivele turistice ce nu trebuiesc ratate in vacanta din orasul de pe Amstel sunt:

Piata Dam: situata chiar in centrul orasului Amsterdam si a aparut in secolul XIII. In piata se gasesc numeroase standuri cu mancare, restaurante si magazine, Atractia principala a pietei Dam este Palatul Regal - Koninklijk Paleis, initial contruit ca Primarie, in secolul XVII. Apoi cladirea a devenit palatul regal al regelui Louis Napoleon si mai tarziu Casa Regala Olandeza.

Rijksmuseum (Muzeul National): cel mai mare muzeu si mai vizitat muzeu al Olandei, renumit in lume pentru expozitiile si publicatiile sale care incurajeaza explorarea cunostintelor acumulate de umanitate de catre o gama cat mai larga de cititori.

Muzeul Van Gogh: contine cea mai mare colectie de tablouri ale lui Van Gogh din intreaga lume. Exponatele ofera posibilitatea vizitatorilor de a observa evolutia artistului sau de a compara tablourile acestuia cu ale altor artisti ai secolului al XIX-lea. In muzeu sunt expuse si alte colectii diverse subiecte artistice ale secolului al XIX-lea.

Fabrica Heineken: desi nu mai este functionala, turistii pot vedea intreg procesul de fabricare al uneia dintre cele mai apreciate beri din intreaga lume. In schimbul unei taxe de intrare, de 15 €, turistii primesc trei beri mari si un cadou care difera de perioada in care vizitati fabrica de bere Heineken din Amsterdam. In cadrul turului fabricii Heineken, vizitatorii se pot delecta cu o serie de atractii cum ar fi scarile de sticla, cinematograful si chiar un studio unde pot inregistra muzica compusa pe moment de ei. Veti vedea de asemenea imensele butoaie in care berea era lasata sa fermenteze.

Piata Albert Cuyp este considerata cea mai mare si aglomerata piata din Olanda, precum si una dintre cele mai marete din Europa. Este ideala pentru plimbari si in special pentru shopping, de unde turistii pot achizitiona produse de calitate la preturi accesibile.

Gradina zoologica Artis, infiintata in 1838, adaposteste peste 700 specii de animale, multe dintre ele pe cale de disparitie. In perimetrul sau se gasesc: Marele Muzeu, cladirea Bibliotecii si Aquariumul. In zona Aquariumului, turistii pot observa vietatile ce traiesc in apa ce curge prin canalele din Amsterdam sau sa faca fotografii crocodililor.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou