Vacanță în Delhi, India

Anca Bratu, 12 ianuarie 2014, Ora 18:42

  • print
  • |
vacantta-in-delhi-india-1.jpg

Delhi este un oras in nordul Indiei, format din orasul vechi Shahjahanabad si orasul nou, New Delhi (construit in 1911), mai populat, dominat de citadela imperiala grandioasa, larg, cu bulevarde si bungalouri spatioase. New Delhi indeplineste functia de capitala, cu o populatie de 15 milioane locuitori; este principalul centru politic si administrativ al tarii, nod important de comunicatii, mare centru financiar si comercial.

Delhi modern consta de fapt in doua orase - Vechiul Delhi, ingramadit intr-o aglomerare de strazi inguste sub zidurile impunatoare ale Fortului Rosu, si Delhi Nou, mai popular, completat de citadela imperiala grandioasa, larg, cu bulevarde si bungalouri spatioase, asa cum a fost proiectat in anii 1920.

Delhi este caracterizat printr-un amalgam de contradictii, frumuseti si dinamism in care trecutul coexista cu modernitatea. Multe dinastii si-au avut resedinta aici si orasul are o mare si variata bogatie arhitecturala, cu edificii din diferite perioade. Explorarea orasului va fi o experienta de-a dreptul fascinanta.

Surprinzator, indienii au reusit sa realizeze un complex in jurul fiecarui obiectiv turistic, cu multe gradini, multe spatii verzi de care sunt foarte incantati atat turistii cat si localnicii, astfel imbinandu-se lectia de istorie cu plimbarea in natura.

Exista cateva muzee magnifice, iar bazarurile si magazinele ofera o gama impresionanta de bunuri. Restaurantele impresionante tenteaza vizitatorul cu o larga gama de mancaruri delicioase, traditional indiana sau internationala.

Lal Qila sau Red Fort este una dintre principalele atractii ale orasului Delhi. Un minunat fort construit din piatra rosie construit in anul 1648 de imparatul Shah Jahan. A suferit mai multe distrugeri si pierderi de-a lungul secolelelor, dar marimea monumentului este inca impunatoare, cu gradini ingrijite in mod excelent. Printre cladirile accesibile vizitatorilor se numara: Chatta Chow (Bazarul acoperit), Diwan-i-Am (Sala de audiente publice), Hayat Baksh Bagh (Gradinile datatoare de viata), Diwan-i-Khas (Sala de audiente private), Khas Mahal (Palatul privat), Rang Mahal (Palatul colorat), Mumtaz Mahal (Palatul bijuterie), Palatul Daawat Khana si Swatantra Sangrama Sangrahalaya (Muzeul miscarii de independenta).

Complexul Qutb Minar: dateaza de la instaurarea primei reguli musulmane in India, in jurul secolului al XI-lea. Qutb Minar este un turn inalt de 72,5 metri, ridicat pentru a celebra victoria din 1193, imediat dupa infrangerea ultimului regat Hindu din Delhi.

Moscheea Jama Masjid este cea mai mare constructie dedicata cultului islamic din India. Construita in 1644, moscheea se numara printre ultimele constructii arhitecturale de acest gen realizate din ordinul imparatului Shah Jahan.

In complexul Qutub se afla structuri ce dateaza din perioada 1206-1290 si este o zona declarata patrimoniu mondial UNESCO. Complexul Qutub contine: Minaretul Qutub, Moscheea Quwwat-ul-Islam, Stalpul de Fier din centrul moscheei, Minaretul Ala-i, Ala-i-Darwaza si mormantul lui Imam Zamin.

Mormantul lui Humayun: mormantul se afla in frumoasa gradina in stil persan Char Bagh. Constructia a inceput in 1562, drept predecesoarea Mausoleului Taj Mahal. Piesa principala este mormantul din piatra rosie a lui Humayun, al doilea imparat mughal.

In Noul Delhi, Sansad Bhavan (Sediul Parlamentului) şi Rashtrapati Bhavan (Palatul Prezidential) domină peisajul. Alte locuri de vizitat aici sunt: Poarta Indiei, Galeria Natională de Arta Moderna, Muzeul National, Teen Murti Museum, Indira Gandhi Memorial Museum si Gandhi Smriti. Catedralele crestine, Templul Baha'i, Connaught Place, Agrasen ki Baoli, observatorul astronomic Jantar Mantar, Lakshmi Narayan Temple sunt alte cateva locuri pe care nu trebuie sa le ratezi.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou