10 motive pentru care te simţi mereu obosită

Mirela Ene, 21 octombrie 2014, Ora 11:16

  • print
  • |
10-motive-pentru-care-te-simti-mereu-obosita-43999-1.jpg

Nu trebuie să pierzi o noapte, ca să te simţi lipsită de energie. Obiceiurile tale te pot epuiza la fel de tare. Află 10 motive pentru care te poţi simţi obosită.

După o zi grea la muncă, nu prea mai ai chef să faci cele 30 de minute de mişcare, dar ar trebui să ştii că această decizie te va epuiza şi mai tare. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Georgia a constatat că adulţii sănătoşi, care au început să facă mişcare câte 20 de minute, de 3 ori pe săptămână, au început să se simtă mai puţin obosiţi decât cei cu o viaţă sedentară.

Activitatea fizică regulată te întăreşte şi te face mai rezistent, îţi face sistemul cardovascular să funcţioneze mai eficient şi transportă oxigenul şi nutrienţi către ţesuturi, potrivit health.com. Data viitoare când decizi să stai la televizor, în loc să ieşi la o scurtă plimbare, gândeşte-te la aceste lucruri!

Nu bei destulă apă

Dacă ai băut şi cu 2% mai puţină apă decât are nevoie organismul tău, te vei simţi epuizată. Dezidratarea reduce volumul de sânge şi îl face mai gros. În aceste condiţii, inima nu mai funcţionează eficient, reducând viteza cu care transportă oxigenul şi nutrienţii către muşchi şi organe.

Te îngrijorezi din orice

Dacă eşti genul de persoană care se aşteaptă la ce este mai rău, de câte ori sună telefonul sau eşti chemată în biroul şefului, nu te mira că eşti mereu obosită. Anxietatea te epuizează psihic. Când eşti copleşită de aceste gânduri, trage aer în piept şi încearcă să gândeşti raţional. De câte ori s-au întâmplat, până acum, lucrurile groaznice pe care ţi le-ai imaginat?

Ai o lipsă de fier

Dacă nu consumi suficiente alimente care conţin fier, te vei simţi epuizată, nervoasă, slăbită şi nu vei avea putere de concentrare. Specialiştii susţin că se întâmplă asta pentru că în celulele tale ajunge mai puţin oxigen. Lipsa de fier duce la anemie, aşa că include în alimentaţia ta carne de vită, fasole roşie, ouă, legume cu frunze verzi şi combină-le cu alimtente bogate în vitamina C. Lipsa de fier poate ascunde boli grave, aşa că dacă suspectezi că ai aşa ceva, mergi la medic.

Mănânci junk-food

Alimentele bogate în zaharuri şi grăsimi nu îţi aduc niciun beneficiu. Chiar dacă te simţi plin pe moment, în scurt timp nivelul de glucoză scade şi îţi este din nou foame. În plus, apare şi senzaţia de epuizare.

Sari peste micul dejun

Ce mănânci la cină este consumat de organismul tău în timpul somnului, aşa că dimineaţa ai nevoie de alţi nutrienţi, pentru a funcţiona bine. Dacă sari peste micul dejun, te vei simţi obosită şi fără vlagă.

Ai un birou dezordonat

Dacă ai un birou dezordonat, nu te poţi concentra şi reduci capacitatea creierului de a proicesa informaţia, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Princeton. Fă-ţi ordine şi vei vedea cum vei începe ziua cu mai mult chef de muncă!

Ai nevoie de cafea ca să rezişti

Nu este nimic rău să îţi începi ziua cu o cană de cafea, dar când ajungi să o consumi în exces, îţi dai peste cap somnul. Un studiu publica în "Jurnalul de Medicină a Somnului" a arătat că şi dacă bei cafea cu şase ore înainte de culcare îţi afectezi somnul.

Lucrezi în timpul liber

Dacă îţi verifici mail-ul când ar trebui să te relaxezi, te expui riscului de a te simţi epuizată. Trebuie să te deconectezi de orice ţine de muncă, dacă vrei să îţi încarci bateriile în timpul liber.

Bei vin înainte de culcare

Un pahar de vin ţi-ar putea părea o idee bună, înainte de culcare, însă specialiştii susţin că îţi afectează calitatea somnului şi ai mai multe şanse să te trezeşti în miezul nopţii. Este recomandat să nu mai consumi alcool cu trei-patru ore înainte de culcare.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou