5 condimente cu beneficii miraculoase asupra sănătăţii

Mirela Ene, 21 octombrie 2014, Ora 14:52

  • print
  • |
5-condimente-cu-beneficii-miraculoase-asupra-sanatatii-44008-1.jpg

Le folosim întotdeauna la gătit: scorţişoară pentru prăjituri, tumernic pentru legumele făcute la cuptor, rozmarin pentru friptură şi lista poate continua, după preferinţe şi în funcţie de ce avem la îndemână atunci când gătim.

Ceea ce nu ştim mulţi dintre noi este că mirodeniile au şi alte beneficii în afara faptului că dau un gust minunat mâncării. Tocmai din acest motiv, ne-am gândit să vă povestim puţin despre cele mai sănătoase 5 condimente din întreaga lume.

1. Scorţişoara

Este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind renumită pentru proprietăţile sale de a reduce inflamaţiile. Studii recente au arătat că scorţişoară este foarte benefică pentru persoanele care au diabet de tipul 2. De asemenea, scorţişoara poate duce la îmbunătăţirea concentrării şi a memoriei.

2. Rozmarin

În Grecia Antică, elevii purtau coroniţe făcute din rozmarin pentru a învăţa mai bine; studiile recente au arătat că planta chiar are efecte asupra stimulării atenţiei şi îmbunatăţirii memoriei. Rozmarinul este folosit mai ales pentru a marina carnea, acidul rozmarinic şi alţi antioxidanţi pe care îi deţine ajutând la conservarea cărnii şi la îndepărtarea bacteriilor.

3. Tumernicul

În India, pasta de tumernic se aplică pe răni pentru a grăbi vindecarea, în timp ce ceaiul de tumernic ajută la tratarea răcelii şi a problemelor respiratorii. Tumernicul conţine curcumina, un compus ce ajută la combaterea celulelor canceroase şi la protejarea celulelor organismului. Există păreri conform cărora tumernicul ar ajuta şi la prevenirea bolii Alzheimer, dat fiind faptul că în India se înregistrează cea mai scăzută rată a persoanelor care suferă de această boală.

4. Ghimbir

Folosit în special pentru tratarea răcelilor şi a problemelor de stomac, ghimbirul este bogat în compuşi ce ajută la tratarea inflamaţiilor. S-a demonstrat, de asemenea, că ajută la tratarea durerilor cauzate de artrită. Alte beneficii sunt: protejarea arterelor şi a inimii, înlăturarea senzaţiei de greaţă şi micşorarea colesterolului.

5. Şofranul

Este cel mai scump condiment din lume, însă aroma şi proprietăţile sale benefice fac să merite fiecare bănuţ. Specialiştii afirmă că şofranul face minuni în cazurile de depresie şi tratează durerile premenstruale. Este cunoscut şi datorită faptului că distruge celulele canceroase, previne orbirea la bătrâneţe, regenerează pielea şi ajuta digestia.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou