5 lucruri pe care nu le ştiai despre carbohidraţi

Mirela Ene, 30 octombrie 2013, Ora 16:06

  • print
  • |
5-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-carbohidrati-35384-1.jpg

Pâine. Paste. Orez. De toate cele trei crezi că trebuie să te fereşti atunci când încerci să urmezi o cură de slăbire. Totuşi, realitatea este că organismul tău are zilnic nevoie de aceste tipuri de alimente pentru a primi energie.

Atunci când nu consumi carbohidraţi, te simţi lipsit de vlagă, fără putere. Însă nu toţi carbohidraţii sunt buni. Cei rafinaţi (pâine albă, orez alb, zahăr etc.) fac corpului mai mult rău decât bine. De aceea, este necesar să cunoşti cât mai multe lucruri despre carbohidraţi. Haideţi să aflăm împreună câteva informaţii interesante.

1. Dacă mănânci carbohidraţi, nu înseamnă neapărat că te vei îngrăşa
. Studiile recente au arătat că atât persoanele care urmează diete slabe în carbohidraţi, cât şi cele care urmează cure slabe în grăsimi slăbesc aproximativ la fel de repede şi la fel de mult. Cu toate acestea, ideal este mănânci cel mult o porţie de paşte, orez sau pâine pe zi, iar acestea trebuie neapărat să fie integrale.

2. Şi legumele, fructele şi lactatele conţin carbohidraţi.
Alimentele precum cartofii, porumbul sau mazărea sunt foarte bogate în carbohidraţi. De aceea, este bine să mănânci porţii cât mai mici şi să nu le combini cu carne. În schimb, poţi consuma din plin legume care conţin puţini carbohidraţi: roşii, castraveţi, ardei, morcovi etc.

3. Organismul arde caloriile provenite din carbohidraţi în acelaşi fel indiferent de oră la care îi consumi. Contrar tuturor miturilor, fie că mănânci o farfurie de pilaf la prânz, fie ca o mănânci la ora 6, corpul tău va arde caloriile în acelaşi mod. Aşadar, poţi mânca liniştit şi seara atât timp cât nu exagerezi. Moderaţia este cheia.

4. Doar pentru că biscuiţii au o culoare mai închisă, asta nu înseamnă neapărat că sunt făcuţi din faină integrală.
La fel de uşor ne putem păcăli şi cu pâinea ori cu alte alimente asemănătoare. Chiar dacă pe ambalajul alimentelor cu pricina scrie că sunt făcuţi cu făină integrală, nu uitaţi să verificaţi lista ingredientelor. Ideal este ca pâinea pe care o cumpăraţi să fie 100% din faină integrală.

5. Cei mai buni carbohidraţi sunt cei complecşi.
Printre alimentele care conţin carbohidraţi complecşi şi care ne ajută să slăbim se numără: fulgii de ovăz, cerealele integrale, legumele, nucile, seminţele şi fructele. De partea cealalata, se află carbohidraţii rafinaţi precum pâinea albă, zahărul, orezul alb, băuturile răcoritoare sau dulciurile. Aşadar, mare grijă atunci când alegeţi alimentele pe care le consumaţi. Sănătatea e foarte importantă!

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou