7 sfaturi pentru o pedichiură perfectă

Mirela Ene, 28 aprilie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
7-sfaturi-pentru-o-pedichiura-perfecta-39660-1.jpg

Când vremea e călduroasă şi însorită, picioarele, şi implicit pedichiura căpătă mai multă atenţie indiferent ce ai purta. Deci trebuie să aibă parte de şi mai multă îngrijire!

1. Dacă te întrebi cât de des ar trebui să-ţi faci pedichiura, află că nu e necesar să recurgi la acest obicei la fiecare trei zile. O dată la două săptămâni e suficient. Însă între pedichiuri, îţi poţi hidrata picioarele cu o cremă specială (sau cu vaselină, unt de shea, unt de karite), apoi să porţi o pereche de şosete din bumbac pe timpul nopţii. Acest tratament le va oferi o senzaţie de catifelare.

2. Folosirea unui top coat cu uscare rapidă e o idee genială atunci când eşti pe fugă şi trebuie să te încalţi, însă, pentru că substanţele conţinute de acest lac usucă foarte tare, nici culoarea de pe unghii nu va avea o viaţă îndelungată. Ideal ar fi să-ţi faci pedichiura atunci când ai timp, iar pentru un efect de uscare mai... rapidă, clăteşte-ţi picioarele cu apă rece la un sfert de oră după ce ai aplicat ultimul strat de lac de unghii.

3. Top coat-ul transparent e cel mai bun prieten al pedichiurii. Foloseşte-l la trei zile după ce ai aplicat lacul de unghii, pentru că nuanţa să-ţi reziste acele două săptămâni pe care le menţionăm mai devreme.

4. Nu folosi niciodată un produs de îngrijire a unghiilor îmbogăţit proteine alături de o soluţie pentru întărirea unghiilor. Folosirea simultană a acestor produse va duce la crăparea prematură a lacului de unghii. Încearcă să foloseşti tratamentele cu proteine pe unghiile curate, în zilele în care faci pauză de la lac de unghii.

5. Aplicarea uleiului de cuticule pe unghii atunci când sunt deja lăcuite îţi va hidrata pielea şi îţi va ajuta pedichiura să reziste mai mult. Insistă cu pensula de ulei în special la baza unghiei, pentru un efect de emoliere îndelungat.

6. Când îţi faci singură pedichiură, adăugă în apă de înmuiere o cană de lapte, puţină sare de baie şi uleiul esenţial preferat. Astfel apa îţi va hidrata pielea (se ştie că procesul de imnuiere deshidratează) şi va preveni keratinizarea călcâielor. Iar aromele îţi vor oferi o experienţă olfactivă aparte.

7. Folosirea unui exfoliant pentru călcâie e un mod excelent de a le păstra fine şi de a preveni crăparea lor. Evită pietrele ponce, deoarece tind să adune bacterii în structura lor. Cea mai bună opţiune pentru netezirea călcâielor e o pilă profesională.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou