BUCUREȘTI. 10% din Parcul Izvor va dispărea

Dan Alexandru, 7 ianuarie 2014, Ora 18:00

  • print
  • |
bucuresti-10-din-parcul-izvor-va-disparea-37156-1.jpg

Primăria Capitalei pregătește al doilea tronson al Diametralei Buzești-Berzei-Uranus. Conform Planului Urbanistic Zonal, aflat în dezbatere publică, 10% din Parcul Izvor va dispărea, iar 196 de arbori de pe segmentul cuprins între strada Vasile Pârvan și Piața George Coșbuc vor fi defrișați. În schimb, Primăria Capitalei va construi un tunel de aproape un kilometru ce va subtraversa Dealul Arsenalului.

Primăria Capitalei a finalizat cu o întârziere de peste doi ani, primul tronson al Diametralei Buzești - Berzei - Uranus, cuprins între Piața Victoriei și strada Vasile Pârvan. Lucrarea nu a fost încă inaugurată pentru că se mai lucrează la marcajele rutiere și la infrastructura necesară pentru circulația RATB.

"Este aproape gata. Se mai lucrează acum la rețeaua de contact pentru tramvaie și troleibuze și la semaforizare. Până la sfârșitul lunii va fi gata", a precizat Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Iar în timp ce se pregătește pentru inaugurare, Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru realizarea celui de-al doilea tronson. Acesta va fi cuprins între strada Vasile Pârvan și Piața George Coșbuc și prevede construirea unui tunel pe sub Dealul Arsenalului.

Tunelul va avea o lungime de 800 de metri și o adâncime maximă de 20 de metri. Intrarea în subteran se va face de pe strada B.P Hasdeu, din dreptul Institutului de Biologie, va continua pe sub Dealul Arsenalului, între Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului și se va ieși pe strada Uranus.

Bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus este un bulevard cu câte două benzi pe sens şi banda pentru biciclişti, cu trotuare cu o lăţime cuprinsă între trei şi cinci metri şi linie de tramvai pe zona mediană, reprezentând o alternativă pentru ruta bulevardelor Lascăr Catargiu - Magheru - Dimitrie Cantemir, dublată de Calea Victoriei.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou