Cearcăne și pungi sub ochi? Scapă de ele natural

Mălina Andrei, 19 februarie 2015, Ora 16:51

  • print
  • |
cearcane-si-pungi-sub-ochi-scapa-de-ele-natural-45665-1.jpg

Pielea din jurul ochilor este mult mai subţire şi delicată decât în oricare altă parte a corpului şi are nevoie de îngrijire specială, mai ales că este o regiune lipsită de glande sebacee şi are o textură foarte fină.

Pungile de sub ochi sunt un efect natural al îmbătrânirii, dar pot să apară și din cauza dormitului insuficient, alergiilor sau din cauza retenției apei în țesuturi.

Iată câteva trucuri simple pentru a reduce cearcănele, pentru a da strălucire ochilor şi pentru a alunga oboseala oculară:

Felii de cartof

Taie un cartof crud în două. Lasă bucățile la congelator pentru câteva minute. Pune-le pe ochi, astfel încât să acopere cearcănele și lasă-le să acționeze timp de 15-20 minute. Pungile de sub ochi se vor diminua în mărime.

Lapte

Dacă ai cearcăne destul de umflate, trebuie să urmezi acest tratament regulat. Introdu dischete demachiante în lapte rece și așează-le pe pungile de sub ochi. Lasă dischetele să acționeze timp de 20-30 de minute.

Capsule cu vitamina E

Pune apă rece într-un bol și adaugă câteva picături de ulei cu vitamina E. Amestecă cele două ingrediente. Scufundă două dischete demachiante în acest amestec și lasă-le să acționeze timp de 20 minute. Acest tratament reduce umflăturile din jurul ochilor.

Felii de castravete

Castraveții sunt un remediu natural care te scapă de pungile de sub ochi. Ia două felii de castravete proaspăt, lasă-l câteva minute la congelator și pune-le pe cearcăne timp de 25 minute. Proprietățile anti-inflamatorii ale castravetelui rece te va ajuta să reduci, în mod natural, dimensiunea pungilor de sub ochi.

Pliculețe de ceai înghețate

Umezește două pliculețe de ceai verde în apă rece și pune-le la frigider pentru câteva minute. Apoi, așază-le pe ochi și lasă-le timp de 25-30 de minute. Stai pe spate și relaxează-te. La final spală ochii cu apă rece și tamponează cu un prosop curat. Te vei simți întinerită.

Albuș de ou

Bate spumă două albușuri de ou. Aplică spuma în jurul ochilor, cu o pensulă. Las-o să acționeze 20 de minute și apoi clătește fața cu apă rece.

Suc de roșii

Sucul de roşii ar putea de asemenea să te ajute în lupta cu cearcănele deoarece se pare că acesta are proprietatea de a deschide tonul pielii şi de a conferi luminozitate.

De asemenea, ţine cont de câteva reguli de bază, cum ar fi: bea cel puţin 8 pahare de apă zilnic, dormi minimum 8 ore, scade consumul de alimentele sau suplimentele care conţin vitamina A, deoarece acestea pot cauza o hipersensibilitate a vaselor de sânge, şi foloseşte creme pe bază de ulei de migdale şi niacinamidă, un derivat al vitaminei B3, care are rol de iluminare a pielii şi are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce o transformă într-un tratament ideal contra ochilor umflaţi şi a cearcănelor pronunţate.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou