Combinaţii alimentare care fac minuni asupra sănătăţii şi ajută la slăbit rapid

Mirela Ene, 9 iunie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
combinatii-alimentare-care-fac-minuni-asupra-sanatatii-si-ajuta-la-slabit-rapid-40851-1.jpg

Bem cafea dimineaţa pentru a ne energiza fără să ştim că există o combinaţie de alimente care ar putea înlocui cu succes cana de cafea de la prima oră. Şi aceasta nu este singura alternativă.

Pâinea integrală, roşiile, ceaiul verde, lămâia, ciupercile şi spanacul sunt defel recunoscute ca alimente sănătoase, care au calităţi nutriţionale însemnate ce ne pot veni în ajutor împotriva bolilor. Însă tot aceste alimente, odată combinate, îşi sporesc efectele benefice.

Pâinea integrală cu roşii, înlocuitor pentru cafea

Să ne facem înţelese: nu este vorba de pâine albă de la brutărie, ci de pâine alcătuită din cereale integrale. Aceasta conţine fier, un mineral care ajută la compaterea oboselii şi la oxigenarea ţesuturilor. Dar pentru ca fierul din pâinea integrală să fie asimilat cum trebuie, are nevoie de vitamina C, iar roşiile conţin din belşug aceasta vitamină. Din acest motiv, aceasta combinaţie este un bun energizat, mai cu seamă dimineaţa.

Ceaiul verde cu jumătate de lămâie stoarsă pentru slăbit

Ceaiul verde cu lămâie oferă atât vitalitate, dar este şi un bun adjuvant în curele de slăbire. Ceaiul verde conţine catechine, adică nişte antioxidanţi care contribuie la arderea grăsimilor. Lămâia, în schimb, conţine vitamina C care ajută la absorbţia catechinelor în organism cu până la 300%. Iată de ce combinaţia ceai verde-lamaie poate face minuni în curele de slăbire. Dar atenţie! Nu cumpăraţi din comerţ astfel de ceai gata ambalat, pentru acestea rareori conţin cu adevărat lămâi, fiind umplute mai degrabă cu arome şi coloranţi. Mai bine cumpăraţi ceaiul verde separat şi stoarceţi o jumătate de lămâie într-o cană.

Spanacul şi ciupercile pentru oase cu adevărat sănătoase

Calciul nu este suficient pentru oase puternice, acesta trebuie să fie ajutat de vitamina D pentru a fi asimilat. Deşi natura ne-a oferit aproape de toate, a omis să creeze prea multe alimente care să conţină vitamina D. Totuşi, ne putem folosi de ciuperci.

Acestea sunt puţinele surse alimentare de vitamina D în stare naturală, nu venite în pliculeţ la farmacie. Pe de altă parte, se ştie deja că spanacule poate fi un bun aliat al oaselor puternice pentru aportul său optim de calciu. Ca să obţinem efectele dorite, cel mai bine este să combinăm spanacul cu ciupercile, pentru că cele două surse de sănătate să se ajute una pe alta în favoarea stării noastre de bine.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou