Cum îți alegi ochelarii în funcție de forma feței

Ziarul Atac, 27 aprilie 2015, Ora 07:30

  • print
  • |
cum-iti-alegi-ochelarii-in-functie-de-forma-fetei-46377-1.jpg

Ochelarii de soare nu sunt numai o tendință a modei, sunt o necesitate în soarele arzător al verii, protejând retina sensibilă de forța razelor solare și de lumina prea puternică. Însă, înainte de a te grăbi să cumperi o pereche de ochelari de soare, trebuie să ții cont de câteva sfaturi care să te ajute să cumperi perechea potrivită.

Dacă ai faţa rotundă - cu obraji plini şi maxilar nu foarte bine definit

Poartă: ochelari cu ramă pătrată sau dreptunghiulară, pentru a produce un contrast ce echilibrează forma feţei. Ochelarii de soare stil Wayfarer sunt de asemenea o alegere excelentă.

Evită: ochelarii cu lentile rotunde, în special modelele de mici dimensiuni, care vor accentua şi mai mult rotunjimea feţei.

Dacă ai faţa pătrată - cu frunte mai degrabă lată, pomeţi proeminenţi şi maxilar bine definit

Poartă: Ochelari cu formă rotundă, care vor îndulci nişte trăsături mai aspre. Pe lângă ochelarii rotunzi, poţi opta pentru orice stil cu ramă curbată, inclusiv cei cu lentile ovale. Pentru a echilibra cât mai bine forma pătrată a feţei, alege ochelari ale căror colţuri depăşesc linia orizontală a feţei, făcând-o astfel să pară mai rotundă.

Evită: Ochelarii cu rame geometrice (cei dreptunghiulari, pătraţi, etc), care vor exagera unghiurile drepte ale feţei.

Dacă ai faţa în formă de inimă - cu frunte mai degrabă lată, pomeţi înalţi, obraji rotunzi şi bărbie îngustă

Poartă: ochelari de soare stil Aviator, sau orice alt model cu lentile alungite înspre partea inferioară a feţei. Spre deosebire de feţele rotunde şi pătrate, care au nevoie de un contrast pentru a crea echilibru, feţele în formă de inimă au nevoie de un stil de ochelari care să le urmeze forma naturală. Ia de asemenea în considerare trăsăturile - o faţă cu trăsături dramatice poate încerca rame groase, în timp ce o faţă cu trăsături delicate ar trebui să mizeze pe rame subţiri, fine.

Evită: Ochelarii împodobiţi cu multe artificii, care îţi încarcă prea tare forma feminină şi delicată a feţei.

Dacă ai faţa alungită - lungă pe verticală, lipsită de unghiuri drepte, cu frunte şi bărbie înguste.

Poartă: modele cu lentile supradimensionate şi rame printate, care vor echilibra forma alungită a feţei. Mizează de asemenea pe orice model cu rame groase, dramatice. Ochelarii vintage cu colţuri ascuţite în partea superioară, precum cei stil Cat Eye sau Clubmaster, sunt de asemenea recomandaţi pentru a echilibra trăsăturile soft ale feţei, creând iluzia de lăţime.

Evită: ramele înguste şi cele subţirele.

Dacă ai faţa ovală - cu frunte înaltă, pomeţi conturaţi, trăsături simetrice, curbate fin

Poartă: orice! Dacă eşti norocoasa posesoare a unei feţe ovale, ai liber să experimentezi cu orice stil de ochelari de soare îţi doreşti. De la rame statement la lentile de tot felul, distrează-te încercând cele mai îndrăzneţe modele.

Evită: modelele supradimensionate, care acoperă o mare parte din faţă - deşi vin bine pe o faţă ovală, este păcat să acoperi nişte trăsături simetrice cu lentile care se întind mai sus de sprâncene şi mai jos de nivelul pomeţilor.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou