Cum ne ajută munca să ţinem bolile la distanţă

Ziarul Atac, 8 iulie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
cum-ne-ajuta-munca-sa-tinem-bolile-la-distanta-32294-1.jpg

Mai multe studii au scos la iveală că persoanele care lucrează tind să se descurce mai bine din punct de vedere financiar şi să fie mai active fizic, iar aceşti factori pot influenţa riscul de a suferi de sindrom metabolic - o stare care include hipertensiunea, colesterolul mărit, excesul de greutate şi rezistenţa la insulină (un semn precursor al diabetului de tip 2).

Împreună, aceşti factori măresc riscul de apariţie a atacului de cord şi a atacului vascular cerebral. Menopauza influenţează şi ea riscul de apariţie a sindromului metabolic, deoarece schimbările hormonale le fac pe femei mai susceptibile de a lua în greutate, afirmă cercetătorii de la Universitatea Yonsei.

Cercetătorii din Coreea au anlizat date obţinute de la la 3.141 de femei aflate în perioada de premenopauză şi 2.115 de femei în postmenopauză pentru a descoperi legătura potenţială dintre statutul referitor la angajare şi sindromul metabolic. Potrivit rezultatelor studiului, femeile în postmenopauză care sunt implicate într-o activitate profesională au şanse cu 34% mai mici să dezvolte sindrom metabolic comparativ cu femeile neangajate de aceeaşi vârstă.

În rândul femeilor în postmenopauză, cu vârste cuprinse între 59 şi 65 de ani, aproximativ 55% dintre cele neangajate îndeplineau criteriile medicale pentru stabilirea diagnosticului de sindrom metabolic, comparativ cu numai 42% dintre femeile angajate.

Sursa: Doctorulzilei.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou