Best Dental

Cum scoți petele de grăsime de pe pereți

Mălina Andrei, 15 aprilie 2015, Ora 12:25

  • print
  • |
cum-scoti-petele-de-grasime-de-pe-pereti-46293-1.jpg

Grăsimea care sare pe pereții din bucătărie este o problemă cu care se confruntă majoritatea gospdinelor. Câtă grăsime sare pe tavan şi pereţii de lângă aragaz? Pentru fiecare este un adevărat coșmar. Vezi cum scoţi aceste pete nesuferite de grăsime de pe vopseaua lavabilă.

Oţetul 
Dacă ai pete mai vechi de grăsime pe pereţii vopsiţi cu culori lavabile, oţetul alb alimentar este cel mai buna ajutor. Deşi se numeşte vopsea lavabilă, acest tip de vopsea nu permite spălarea cu detergenţi foarte agresivi, deoarece rişti să strici intensitatea culorii, sau chiar să rămâi cu pete şi umbre greu de reparat pe pereţi.

Prepară chiar tu un amestec de 50% oţet alimentar alb şi 50% apă caldă şi freacă cu mare grijă, apoi tamponează imediat cu o cârpă uscată, deoarece dacă laşi vopseaua să se usuce singură, rişti să rămână pete inestetice.

Bicarbonatul de sodiu
Dacă petele de grăsime nu sunt foarte vechi, o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă face minuni. Aplică pasta în strat gros pe stropii de ulei de pe vopseaua lavabilă şi lasă să se usuce integral. Curăţă uşor crusta de bicarbonat şi grăsimea va fi înlăturată.

Amidon
Dacă ai pereţii din bucătărie tapetaţi cu tapet lavabil, poţi aplica o pastă din amidon de porumb şi apă. Lasă pasta de amidon să se usuce şi grăsimea se va dezlipi uşor de pe tapetul lavabil.

 

 

EDITORIAL

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”       Demult, pe vremea lu’ dom’ Iliescu, pe când se potcovea puricele cu 9 ocale la fiecare picior şi sărea până la cer, au existat nişte judecători curajoşi care au dat o sentinţă năucitoare pentru demnitarii acelei vremi. Pe ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou