Cum vopsim natural ouăle de Paște
Mălina Andrei, 9 aprilie 2015, Ora 13:04
- |
-
- Tweet

De câte ori ţi s-a întâmplat să îţi intre vopseaua chimică prin coaja oului? Iată câteva alternative naturale pentru a vopsi ouăle de Paşte.
De regulă, un ingredient natural folosit pentru vopsirea ouălor face ca vopseaua să se "prindă" mai bine. Uneori, această operaţie poate dura şi o noapte întreagă. Cu cât laşi ouăle la vopsit mai mult timp într-un anumit amestec sau culoare, cu atât nuanţa pe care o va căpăta coaja ouălor va fi mai închisă.
Roşu - cu foi de ceapă
Păstrează foile şi "cămăşile" cepelor roşii curăţate, pe care le fierbi împreună cu ouăle timp de o jumătate de oră sau chiar o oră.
Cu cât foloseşti mai multe foi de ceapă şi cu cât laşi ouăle la fiert mai mult timp, cu atât vei obţine o culoare mai puternică. Dacă foloseşti o cantitate mai mică de foi, vei obţine o nuanţă de mov sau lila.
Roz - cu sfeclă roşie
Lasă ouăle fierte foarte tare la vopsit în suc de fructe de merişor sau în zeamă de sfeclă murată.
Mov - cu suc de struguri
Lasă ouăle fierte în suc de struguri. În cazul în care îţi doreşti o nuanţă pastel, adaugă două linguriţe de zeamă de lămâie în apa deja colorată albastru violet.
Galben - cu şofran
Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o linguriţă de turmeric şi o jumătate de linguriţă de oţet.
Albastru -cu violete
Peste noapte, lasă ouăle fierte în apa în care ai adăugat flori de violete.
Auriu închis - cu ceapă galbenă
Fierbe ouăle tare, în apa în care ai adăugat coji şi foi de ceapă galbenă uscată.
Maro - cu oţet şi cafea
Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o lingură de cafea instant şi o jumătate de linguriţă de oţet.
Verde - cu bicarbonat
Înainte de a lăsa ouăle la vopsit într-un bol cu apă în care ai pus la fiert flori de violete, adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.