Fă-ți singură cel mai bun masaj facial antirid!

Mirela Ene, 14 noiembrie 2013, Ora 12:41

  • print
  • |
fa-i-singura-cel-mai-bun-masaj-facial-antirid-35900-1.jpg

Cele mai multe dintre noi iubim masajul corporal, dar uităm că și masajul facial este un ritual plăcut și, mai mult decât atât, foarte util sănătății pielii.

Practic, prin anumite mișcări specifice, asigurăm feței o gimnastică cu dublu efect, relaxant și tonifiant. În plus, dacă masajul facial devine un ritual constant, atunci putem vorbi chiar și despre un efect antirid, datorat mișcărilor degetelor și sensului acestora, împotriva gravitației.

Doar 10 minute de masaj facial de câteva ori pe săptămână, pot face minuni pe termen lung. Tratamentul descris de Mary Quant (fashion&beauty guru englez) în cartea sa „Classic Make-up&Beauty" este o combinaţie de masaj şi tehnici de presopunctură, care stimulează circulaţia sângelui şi ajută sistemul limfatic să dreneze orice exces de fluide.

Pentru beneficii maxime, repetă fiecare pas de trei ori şi foloseşte-ţi degetul mijlociu pe fiecare punct de presopunctură, apăsând timp de trei secunde. Nu uita că pielea feţei e mai delicată decât cea de pe corp, deci va trebui să masezi delicat, fără să forţezi muşchii.

Masaj antirid pentru ochi şi nas

1. Pentru a combate liniile fine ce se formează cu uşurinţă în jurul zonei delicate a ochilor, fă un cerc cu degetul inelar, prin mişcări uşoare de alunecare, începând din punctul cel mai înalt al sprâncenelor, până în colţul intern al ochiului.

2. Pentru a stimula circulaţia sanguină şi limfatică, presează punctele aflate de-a lungul sprâncenelor, în colţul extern al ochilor şi dedesubtul acestora, exact în mijloc. A zis cineva ceva de cearcăne?

3. Aşază degetul mijlociu de-a lungul liniei nasului şi masează circular părţile exterioare, pentru a preveni apariţia liniilor fine de expresie.

4. Apasă uşor punctele de presopunctură de lângă nări. Această mişcare te va ajuta să deblochezi căile respiratorii şi previne apariţia ridurilor în jurul nasului.

Masaj pentru tâmple şi frunte

1. Liniile de expresie apar, de cele mai multe ori, pe frunte. Aplică puţin ulei de masaj pe degete şi plasează degetul mijlociu şi pe cel inelar între sprâncene. Printr-o apăsare uşoară şi prin alunecare, mişcă-le în sus şi spre exterior, pentru a netezi ridurile din acea zonă.

2. Presează-ţi tot cu aceste două degete tâmplele. Acest lucru are un efect liniştitor, relaxant şi poate atenua durerile de cap, cauzate de stres. De asemenea, ajută şi la obţinerea unei priviri mai odihnite.
Masaj antirid pentru obraji şi gură

1. Cu ajutorul degetului mijlociu şi al inelarului, masează pielea, spre exterior, cu mişcări în spirală, dinspre bărbie spre lobul urechii, de la colţurile gurii spre urechi şi din părţile laterale ale nasului spre tâmple.

2. Presează punctele de dedesubtul urechilor. Astfel, vei stimula fluxul de sânge din zona maxilarului.

3. Foloseşte degetele mijlocii pentru a masa zona din jurul gurii, începând din centrul bărbiei până ajungi sub nas.

4. Presează punctele din colţurile gurii, de deasupra centrului buzei superioare, din gropiţa de dedesubtul buzei inferioare şi din centrul bărbiei.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou