Fructul exotic care detronează piersica românească

Ziarul Atac, 29 iulie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
fructul-exotic-care-detroneaza-piersica-romaneasca-32821-1.jpg

Arată ca niște gogoși portocalii, netede și au călătorit până la noi tocmai din Spania, unde sunt cunoscute sub denumirea de paraguayos.

Românii le-au numit piersici plate și, în ciuda prețului destul de piperat, nutriționiștii spun că merită încercate. Sunt mai dulci decât piersicile de la noi, mai mici, cât să-ți încapă în căușul palmei, și nici nu dau la fel de multă aciditate la stomac.

Deși aceste fructe cresc în China încă de la începutul secolului XIX, străinii au început să le cultive din anii 2000, iar de atunci delicatesele au inundat piețele din toată lumea. În 2005, au devenit populare printre copiii britanicilor, care le luau drept gogoși, dar și datorită cojii netede, fără puf, cum au piersicile obișnuite.

Adulții care le-au încercat spun că piersicile plate au un gust deosebit, cu tentă de migdale, că lasă mai puțină zeamă și că pulpa se desprinde ușor de coajă, lucru care exclude efectul de "mâini lipicioase".

Specialiștii merg chiar mai departe, adăugând că piersicile plate sunt mai scăzute în acid, ceea ce la face mai "prietenoase" cu stomacul. De altfel, ele sunt recomandate pacienților suferinzi de colon iritabil, cărora puful piersicilor normale le declanșează usturime, arsuri și dureri.

sursa: Doctorulzilei.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou