Greșeli care duc la celulită

Mirela Ene, 18 noiembrie 2014, Ora 12:20

  • print
  • |
greseli-care-duc-la-celulita-44420-1.jpg

Celulita este unul dintre cei mai mari dușmani ai femeii, iar dacă ai impresia că doar alimentația este vinovată pentru aspectul de coajă de portocală al pielii, te înșeli. Vezi ce greșeli duc la apariția celulitei.

Înainte să îți cheltui banii pe tratamente anti-celulite, încearcă să renunți la câteva obiceiuri comune care provoacă apariția celulitei.

Ai o dietă bogată în carbohidrați

O alimentație care include carbohidrați procesați este cel mai mare dușman al siluetei tale. Pâinea albă, dulciurile, pastele, toate acestea te îngrașă și înrăutățesc aspectul de coajă de portocală al pielii tale. Elimină-le din dietă și înlocuiește-te cu produse ce conțin carbohidrați buni, precum cereale integrale, legume și fructe.

Consumi multă cafea

Cafeaua are multe beneficii, dar dacă o consumi în exces, creezi mediul perfect pentru apariția celulitei. Chiar dacă majoritatea produselor anti-celulitice conțin cafeină, nu înseamnă că același efect îl va avea și cafeaua. Această băutură crește nivelul de insulină și de cortizol, hormonul stresului, din organism. În plus, sângele nu mai circulă cum trebuie, iar toxinele rămân blocate în țesuturi și piele, potrivit cellulite7.com. Ideal este să nu bei mai mult de două căni de cafea pe zi.

Nu te hidratezi

Multe femei sunt atât de prinse de munca lor, încât uită să mai bea apă, lăsându-și pielea predispusă la dezhidratarea și îmbătrânire prematură. Hidratarea oferă celulelor stabilitatea de care au nevoie pentru a sta lângă celulele grase și dau pielii un aspect catifelat. Pe lângă cei doi litri de apă pe care trebuie să îi bei zilnic, consumă fructe și legume bogate cu o concentrație mare de apă, precum pepene, castravete sau papaya.

Fumezi

Studiile au arătat că femeile care fumează sunt mai predispuse la apariția celulitei decât nefumătoarele. Acest obicei nociv reduce cantitatea de oxigen care ajunge în organismul tău, iar țesuturile sunt bombardate cu toxine, înrăutâțind aspectul de coajă de portocale al pielii.

Porți haine mulate

Pantalonii skinny sunt la modă, însă reprezintă una dintre cauzele celulitei, potrivit specialiștilor. Pantalonii sau ciorapii foarte strâmți încetinesc circulația, iar zona afectată nu mai este oxigenată corespunzător. Toxinele rămân în țesuturi, iar cantitatea de celulită crește de la o zi la alta.

Nu faci mișcare

Dacă lucrezi la birou, nu te mira că nu reușești să scapi de celulită. Când stai în aceiași poziție pentru mult timp, riști să ai probleme circulatorii serioase și favorizezi apariția grăsimii. Este recomandat să te ridici de pe scaun la fiecare 50 de minute. Dacă nu reușești, poți, cel puțin, să faci acasă 30 de minute de mișcare.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou