Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita

Mirela Ene, 5 mai 2014, Ora 10:46

  • print
  • |
migdalele-mentin-sanatatea-inimii-si-combat-celulita-39880-1.jpg

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego.

Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi a maladiei Alzheimer.

În cazul persoanelor cu risc de diabet, consumul zilnic de migdale reduce concentraţiile de glucoză din sânge.

Acestea sunt, de asemenea, bogate în minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge, şi magneziu, esenţial pentru funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor, pentru controlul glucozei din sânge şi reglarea tensiunii arteriale.
Într-unul dintre studii, Carol O'Neil de la Universitatea de Stat din Louisiana a analizat 24.808 de adulţi cu vârsta de peste 19 ani şi a arătat că persoanele care consumau migdale aveau o cantitate mai mare de nutrienţi în organism, o calitate îmbunătăţită a alimentaţiei şi o stare fiziologică mai bună, în comparaţie cu cei care nu consumau migdale.

În alt studiu, Richard Mattes, de la Universitatea Purdue, a examinat efectele consumului de migdale asupra unui grup de 137 de persoane cu risc de diabet de tip 2.

Consumul zilnic al unei cantităţi de 40 de grame de migdale - care încap în căuşul palmei - a redus pofta de mâncare a participanţilor la studiu şi concentraţiile de glucoză din sânge, îmbunătăţind în acelaşi timp semnificativ absorbţia de vitamina E şi de grăsimi mononesaturate.

Astfel, după consumul zilnic de migdale timp de o lună - echivalentul a 250 de calorii pe zi - participanţii la studiu nu au câştigat în greutate şi, deşi experimentul nu a durat decât o lună, acest tip de fruct ar putea constitui o parte esenţială în curele de slăbire.

Penny-Kris Etherton, de la Universitatea de stat din Pennsylvania, a comparat efectele consumului zilnic de 40 de grame de migdale cu efectele pe care le-a avut consumul unor gustări zilnice bogate în carbohidraţi asupra unui grup de 52 de adulţi cu niveluri crescute de colesterol "rău" în organism.

Deşi indicele total al masei corporale nu a fost diferit pentru cele două grupuri, dieta ce includea migdale în alimentaţia zilnică, timp de şase săptămâni, a redus masa abdominală generală, masa grăsimii abdominale şi circumferinţa taliei, în raport cu subiecţii care aveau o dietă bazată pe gustări bogate în carbohidraţi.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou