Obiceiuri alimentare care îți accelerează metabolismul

Mirela Ene, 13 ianuarie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
obiceiuri-alimentare-care-iti-accelereaza-metabolismul-37374-1.jpg

Metabolismul depinde în mare parte de genetică, cu toate acestea poți să ajuți la accelerarea acestuia prin metode naturale, mâncând sănătos. Accelerează-ți metabolismul urmărind sfaturile noastre!

Albușul de ou

Albusul de ou este bogat în aminoacizi care ajută la arderea grăsimilor, menținând totuși masa musculară. Oualele sunt, de asemenea, bogate în proteine și vitamina D.

Carnea slabă în grăsimi

Carnea slabă în grăsimi este plină de fier, iar carența de minerale poate încetini metabolismul. Mănâncă între trei și patru alimente bogate în fier pe zi, cum ar fi carnea de pui.

Apa

Dacă ești cât de puțin deshidratată, arderile vor încetini. Sfatul nostru este să bei apă rece astfel încât organismul tău să consume mai multe calorii pentru a o încălzi.

Ardeiul iute

Ardeiul iute conține capsaicină, o substanță activă care reduce greutatea corporală. Adaugă o lingură de ardei iute mărunțit la o masă din zi. Totodată, ardeiul iute reprezintă o sursă bogată de vitamina C.

Cafeaua

Printr-un studiu publicat în „Physiology & Behavior" s-a descoperit că nivelul metabolic mediu al persoanelor care beau cafea este cu 16% mai mare decât al celor care beau cafea decofeinizată.

Ceaiul Verde

Preparatul din ceai verde conține un component care se numește EGCG. Cercetările au demonstrat că acesta îmbunătățește metabolismul, accelerând arderile.

Laptele

Studiile făcute la Institutul de Nutriție al Universității din Tennesse arată că un consum ridicat de calciu poate ajuta la accelerarea metabolismului.

Cerealele integrale

Cerealele integrale îți ajută corpul în procesul de ardere a grăsimilor, lucru care nu se întâmplă în cazul cerealelor rafinate (printre care se numără și pâinea sau pastele) care încetinesc metabolismul. Toate alimentele care sunt bogate în fibre, ca orezul brun/integral și ovăzul, sunt cele mai bune prietene ale organismului.

Lintea

Aproximativ 20% dintre femei au carențe de fier iar acest lucru reprezintă o veste nu tocmai bună pentru tine. Înseamnă că îi lipsește corpului ceea ce îl ajută să lucreze în mod corespunzător. O ceașcă de linte este atât de bogată în fier încât îți asigură 35% din doza zilnică recomandată.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou