Pericolul din spatele machiajului

Ziarul Atac, 19 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
pericolul-din-spatele-machiajului-33389-1.jpg

Încă de mică ai fost învăţată să împarţi ce ai cu prietenii, pentru că nu este frumos să fii egoist. Când părinţii ne învăţau acest lucru, cel mai probabil că nu spuneau că este în regulă să împărţim şi bacteriile şi virusurile.

Iată ce poţi păţi dacă îţi împrumuţi fardurile, chiar şi celei mai bune prietene:

Strugurel, ruj

Am o veste proastă pentru doamnele şi domnişoarele care împrumută rujul sau strugurelul prietenelor: nu îi împrumuţi doar produsul, ci şi virusul herpes simplex 1, în special dacă ţi-au apărut vezicule la nivelul mucoasei bucale sau lângă buze. Poate că nu îi vor ieşi acele "bubiţe" prea des, dar virusul rămâne pentru totdeauna.

Pudră sau blush

Pe acestea le poţi împrumuta, însă cu o condiţie. Dacă prietena îţi oferă din fardul ei de obraz, foloseşte propria ta pensulă, pentru că bacteriile trăiesc pe pensule. În plus, nu uita să îţi speli în mod regulat pensulele de machiaj, ca bacteriile să nu se extindă pe produsele tale.

Mascara, tuş de ochi, fard de pleoape

Ca şi în cazul rujului, nu este deloc indicat să foloseşti aceleaşi produse destinate machiajului ochilor cu una sau mai multe persoane, pentru că bacteriile se pot răspândi foarte uşor. Acestea cauzează apariţia orjeletului (bine-cunoscutul urcior) sau poţi face chiar conjunctivită.

Fond de ten lichid

Din fericire, fondul de ten lichid stă într-un borcănel şi se scoate numai cu ajutorul pompiţei. Bacteriile sau virusurile nu se transferă atât de uşor de la o persoană la alta în acest caz.

sursa: Unica.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou