Reguli esențiale de îngrijire pentru prevenirea îmbătrânirii pielii

Mirela Ene, 25 noiembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
reguli-esen-iale-de-ingrijire-pentru-prevenirea-imbatranirii-pielii-36207-1.jpg

Niciodată nu este prea târziu să începeţi un ritual regulat de îngrijire a pielii. Procesul gradual de îmbătrânire a acesteia începe încă din tinereţe, chiar dacă semnele rămân foarte puţin vizibile în prima parte a vieţii.

Predispoziţia genetică, obiceiurile zilnice sau expunerea neprotejată la soare pot grăbi în mod alarmant îmbătrânirea ţesutului cutanat. Următoarele măsuri pe care le puteţi lua pentru menţinerea esteticii pielii pot amâna considerabil de mult apariţia semnelor de îmbătrânire a pielii.

1. Demachiati-vă tenul cu produse delicate

Primul pas într-un ritual corect de îngrijire a pielii este folosirea de produse delicate, adaptate tipului de piele. Dacă aveţi pielea uscată, folosiţi un demachiant cu textură cremoasă, iar dacă aveţi tenul gras, optaţi pentru o formulă non-uleioasă, preferabil sub formă de spumă. Un ten sensibil va avea nevoie de un produs fără parabeni şi fără parfum, în mod ideal recomandat de medicul dermatolog după efectuarea unui control de specialitate.

La fel de importantă este şi temperatura apei cu care vă clătiţi tenul. Aceasta trebuie să fie rece sau călduţă, niciodată fierbinte. Apa supraîncălzită îndepărtează uleiurile naturale protectoare ale pielii, determinând uscarea excesivă a acesteia. Uscaţi pielea cu un prosop moale prin tamponări uşoare, niciodată mişcări de fricţiune apăsate.

2. Hidrataţi-vă în permanenţă pielea

O piele frumoasă şi tânăra are nevoie de un nivel optim de hidratare. Sub efectul factorilor nocivi de mediu, umiditatea naturală a pielii se poate pierde, crescând riscul apariţiei primelor semne de îmbătrânire. Din acest motiv, utilizarea unei creme hidratante de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, după curăţarea tenului, este a doua măsură foarte importantă pentru menţinerea pielii în formă ideală.

Pielea grasă, predispusă erupţiilor acneice sau excesului de sebum, are şi ea nevoie de aplicarea unei creme hidratante, însă una ușoară, fără ulei în compoziţie. Pielea uscată are nevoie de mai mult de 2 aplicări de cremă pe zi, intens hidratantă.

3. Protejaţi-vă pielea de razele UV

Fără o protecţie constantă împotriva radiaţiilor UV, pielea nu poate să rămână sănătoasă, radiantă şi lipsită de semne distinctive până la adânci bătrâneţi. Dacă vi se pare incomod să aplicaţi o loţiune solară pentru față în fiecare zi, puteţi achiziţiona o cremă hidratantă care are şi acest ingredient important - factorul SPF de minimum 30. Razele UV pot ajunge în contact cu pielea şi prin geamul locuinţei sau prin nori, de aceea este important să vă protejaţi în permanenţă, chiar şi în zilele înnorate sau când staţi acasă.

4. Suprapuneţi mai multe straturi de produse pentru îngrijire

Suprapunerea produselor pentru îngrijirea pielii este recomandată de medicii dermatologi, pentru efecte optime în hrănirea şi protecţia ţesutului cutanat. Pe timp de zi, aplicaţi pe tenul proaspăt curăţat un strat de cremă hidratantă, apoi un strat de loţiune solară (dacă nu este inclusă în cremă), apoi machiajul obişnuit (fondul de ten cu ingrediente minerale şi vitamina E poate aduce chiar beneficii tenului).

Noaptea, după curăţarea chipului, aplicaţi un produs anti-îmbătrânire (ser, ulei etc.), apoi crema hidratantă de noapte.

5. Exfoliaţi celulele moarte

Exfolierea pielii este foarte necesară pentru curăţarea de celulele moarte, care conduc la blocarea porilor cu sebum şi impurităţi, respectiv la formarea punctelor negre şi la potenţiale infecţii cutanate superficiale.

Acest proces foarte simplu de îngrijire se poate realiza cu produse din magazinele de specialitate sau, la fel de bine, cu măşti de exfoliere preparate acasă (din gălbenuş de ou şi mălai, zahăr şi zeamă de lămâie etc.). Folosiţi o cârpă moale pentru a masa toate regiunile feței.

Dacă aveţi pielea uscată, apelaţi la exfoliere maximum o dată pe săptămână (pentru prevenirea iritaţiilor). O piele grasă poate fi exfoliată de 2-3 ori pe săptămână. În cazul în care suferiţi de acnee sau aveţi un ten sensibil, solicitaţi recomandarea medicului dermatolog în alegerea modalităţii corecte de exfoliere.

6. Folosiţi produse de iluminare a tenului

Anumite produse de îngrijire a tenului conţin ingrediente care îndepărtează blând stratul de celule moarte, lăsând în urma stratul curat, luminos şi proaspăt al pielii. Acestea conţin acid salicilic sau retinoizi, de pildă. Acelaşi efect se poate obţine şi prin tratamente cosmetice de microdermabraziune sau peeling chimic.

7. Utilizaţi creme cu ingrediente naturale din fructe

Pielea are nevoie de aceeaşi nutrienţi cu care organismul se hrăneşte. Unele studii arată că ingredientele naturale din fructe pot îmbunătăţi aspectul pielii şi pot creşte nivelul de protecţie a acesteia, de aceea sunt recomandate cremele şi serurile care conţin vitamina C şi E (protejează împotriva razelor UV) sau vitamina A şi B3 (ajută la regenerarea pielii în urma agresiunilor suferite sub efectul ultravioletelor).

8. Nu neglijaţi micile afecţiuni ale pielii

Punctele negre şi acneea nu sunt probleme de care trebuie să se preocupe doar adolescenţii. Aceste afecţiuni minore pot să apară şi la vârsta adultă, iar dacă nu sunt tratate la timp, pot conduce la complicaţii şi la îmbătrânirea prematură a pielii. Medicul dermatolog şi medicul estetician pot depista cauzele acestor afecţiuni şi vă pot recomanda exact produsele de care aveţi nevoie, pentru a reda pielii starea de sănătate şi tinereţe.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou