Sfaturi pentru un păr strălucitor

Mirela Ene, 10 iunie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
sfaturi-pentru-un-par-stralucitor-31455-1.jpg

Combină produsele de îngrijire potrivite tipului tău de păr cu o alimentaţie echilibrată şi vei vedea că acesta îşi va recăpăta forţa şi strălucirea din vremurile bune.

Pe cât de capricioasa este vremea din aceasta perioadă, pe atât de imprevizibil ne este părul: acum arată ca desprins din reviste, acum capată un volum nedorit, acum devine atât de drept, încât parcă nici nu ai fi stat o jumatate de oră cu ondulatorul în faţa oglinzii, unde îţi vine să spui: „De ce mi se întâmplă numai mie?"

Vestea bună este că nu ţi se întâmplă doar ţie, ci tuturor celor care traiesc într-un ritm alert, căruia nici cel mai rezistent păr nu-i poate rezista de unul singur.

Dacă pe perioada iernii îl puteai ascunde rapid sub o caciulă, o glugă sau un şal călduros, acum nu mai ai nici o altă metodă de acoperire, astfel că singura soluţie este să faci o vizită hair-stylistului, iar apoi să aplici un tratament intensiv care să-l revigoreze, să-i redea forţa şi stralucirea de odinioară. De unde să începi?

Află care este tipul tău de păr

În general, când vorbim despre păr, trec orele pe lângă noi tot discutând despre coafurile pe care le putem experimenta în funcţie de lungime, textură (păr ondulat, păr drept), dar şi despre ceea ce poţi face atunci când el este foarte sensibil, uscat sau gras.

Daca ai norocul unui păr normal, va trebui să-l speli de cel mult două ori pe săptâmâna, însă, în general, este foarte uşor de întreţinut.
Părul uscat se recunoaşte simplu după vârfurile despicate, precum şi după un scalp iritat, în timp ce părul gras pare să dea cele mai mari „bătăi de cap": oricât de des l-ai spăla, el se va îngrăşa la fel de repede, fără posibilitatea de a-l aranja bine mai multe zile la rând.
În unele farmacii sau magazine se pot face chiar şi analize ale scalpului sau ale părului.

Cum alegi produsele?

Învaţă să descifrezi lista ingredientelor şi să te asiguri că sunt cât mai puţine substanţe care ar putea produce iritaţii în zona scalpului.
Caută produse care să conţină ingrediente naturale benefice părului, precum mierea, lăptişorul de matcă sau propolisul şi, în general, spun medicii dermatologi, este important să foloseşti produse din aceeaşi gamă.

În perioadele cu temperaturi oscilante, ca acum, optează fie pentru uleiuri care, aplicate la rădăcină şi de-a lungul părului, îl vor regenera, fie pentru măşti pe care ar trebui să le laşi să acţioneze mai mult timp. Nu clăti niciodată părul cu apă fierbinte, pentru ca aşa se va usca şi mai tare.

Te hidratezi?

Ai aflat ce tip de păr ai, care sunt produsele care şi se potrivesc, ai avut răbdarea necesară că acestea, aşa cum se întâmpla şi în cazul cremelor de faţă, sa-ţi facă efectul dorit, însă mai este nevoie de ceva: încearcă să ajungi la performanţa unui stil de viaţa cât mai echilibrat, astfel că organismul să fie, pe cât posibil, sanatos şi relaxat.

Unul dintre cei mai importanţi păţi pe care îi putem face atât de uşor - numai că nu se întâmplă mereu aşa - este să ne hidratam în permanenţă.

Un păr sănătos, bine hidratat, va reacţiona mult mai bine atunci când îl coafăm la temperaturi ridicate, prin urmare nu amâna momentul umplerii cănii cu apă.

Cantitatea de apă recomandată se calculează în funcţie de dimensiunile corpului tău, şi nu ajunge întotdeauna la cei doi litri de apă pe zi.
Important este să-ţi începi dimineaţa cu un pahar de apă, iar de la serviciu să nu-ţi lipsească sticla cu apă, pe care să o poţi reumple de câte ori vrei.

Opreşte căderea părului

Primăvara sau toamna te confrunţi cu aceeaşi veşnică problema a periei pline de păr, însă nu intri în panica pentru ca ştii că părul are nevoie de o perioadă de regenerare.

Căderea părului semnalează însa, cel mai adesea, că organismul e lipsit de vitamine şi minerale, tocmai de aceea nu ar strica să faci o curaţenie de primavară şi în obiceiurile culinare.

Profită de verdeţurile şi legumele de sezon, nu lăsa să treacă o zi fără să consumi fructe proaspete, dar şi uscate, precum stafidele, iar la final de săptămâna delectează-te cu un pumn de nuci, sau migdale, care au un conţinut bogat în zinc.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou