Tratament hidratant pentru mâini uscate

Mirela Ene, 16 februarie 2014, Ora 13:56

  • print
  • |
tratament-hidratant-pentru-maini-uscate-38127-1.jpg

Mâinile uscate sunt o problemă pe care o avem cu toţii. Învaţă de pe acum să le hidratezi ca să nu ai probleme mai târziu.

Iată un tratament hidratant foarte eficient pentru mâini uscate.

Ceai de mentă

Da, e adevărat: specialiştii ne recomandă să nu ţinem mâinile un timp îndelungat în apă. Ca la orice regulă, există şi o excepţie: umezirea în scop terapeutic. Foloseşte un castron pentru mâini şi un lighean pentru picioare. Umple-le cu apă călduţă (sub nici o formă fierbinte) şi adaugă o cană de infuzie de mentă. Opţional, mai poţi adăuga o lingură de sare de baie, bicarbonat de sodiu sau lapte praf. În timp ce menta are un efect revitalizant, sarea de baie şi laptele curăţă delicat pielea.

Exfoliere cu zahăr pentru mâini uscate

După 10 minute de înmuiere, urmează exfolierea. Poţi folosi fie un scrub, fie un amestec pe bază de acizi din fructe, pentru a înlătura pielea uscată. Pentru prima variantă (exfoliere tip scrub), amestecă o lingură de ulei vegetal cu o linguriţă de zahăr alb/brun, sare de masă fină, zaţ de cafea sau ovăz râşnit. Aplică pasta pe mâini şi pe picioare, cu mişcări circulare şi delicate, pentru a nu zgâria pielea. Dacă preferi o exfoliere bazată pe acizi din fructe, atunci iată o listă cu astfel de minunăţii ale naturii: papaya, mango, măr, ananas, banană sau căpşune. Pisează fructul până obţii un piure, pe care trebuie să-l aplici apoi pe piele într-un strat subţire. Lasă să acţioneze un minut, după care îndepărtează amestecul cu apă călduţă.

Hidratare cu avocado

După etapele precedente, pielea ta este pregătită să primească un cocteil hidratant. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara o mască hrănitoare pentru mâini şi picioare: o jumătate de avocado decojit şi pisat, un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere şi o capsulă cu ulei de primulă (evening primrose). Timp de acţionare: 20 de minute. Înlătură amestecul cu apă călduţă şi usucă mâinile şi picioarele foarte bine.

Alte idei utile pentru mâinile uscate

- În fiecare seară, după ce ai terminat de „gospodărit", înmoaie-ţi mâinile, timp de 5 minute, într-un vas cu apă călduţă şi o linguriţă de mălai.
- O dată pe săptămână, masează-ţi mâinile cu ulei de măsline şi un vârf de sare de masă.
- Pentru a înlătura petele de pe mâini, masează-le cu o felie de lămâie sau de cartof crud. Pentru petele de nicotină (degete îngălbenite), foloseşte sucul de la o lămâie. Lasă-l să acţioneze timp de 10 minute şi apoi clăteşte.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou