Usturoiul - un leac miraculos

Ziarul Atac, 26 noiembrie 2011, Ora 19:15

  • print
  • |
usturoiul-un-leac-miraculos-1.jpg

Usturoiul e o plantă la fel de veche precum istoria. Cu 5000 de ani înainte de Hristos, egiptenii îl ridicaseră la rang de divinitate, gravându-i imaginea pe una din cele trei piramide din Ghizeh. Se spune că faraonul Keops le dădea zilnic să mănânce usturoi supuşilor săi, pentru a-i feri de epidemii.

Medicii egipteni îi sfătuiau pe părinţi să le atârne copiilor la gât coliere de usturoi, pentru a-i feri de infecţii şi viermi intestinali, un procedeu practicat până astăzi în India şi în Egipt. La fel, trei căţei de usturoi fierţi în lapte cu puţină miere reprezentau un panaceu de fortificare.

Înainte de a participa la întreceri, pe stadioane, sportivii greci mestecau un căţel de usturoi pentru a-şi asigura forma fizică. Nici romanii nu îl dispreţuiau, apreciind că usturoiul le ridică soldaţilor capacitatea de luptă. În Evul Mediu, călugării cultivau usturoiul, utilizându-l pentru a dezinfecta rănile şi ulcerele varicoase, pentru a sparge furunculele şi pentru a uşuţa durerile reumatice.

La Marsilia, în timpul epidemiei de ciumă din 1726, patru hoţi care au fost prinşi prădând casele au obţinut iertarea, dezvăluind reţeta care îi făcea imuni împotriva bolii: o absorbţie abundentă de usturoi macerat într-o compoziţie care a devenit celebră, sub numele de "Oţetul antiseptic al celor patru hoţi". De asemenea, se spune că rata redusă a cancerului în China se datorează consumului mare de usturoi.

Usturoiul ca medicament

Anemie şi slăbiciune generală: amestecaţi două părţi de ulei camforat cu o parte de usturoi ras şi frecaţi cu acest amestec coloana vertebrală. Acelaşi efect îl are şi usturoiul folosit drept supozitor sau ingerarea unui căţel de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Lipsă de apetit: usturoiul provoca foamea, favorizând secreţia gastrică. Una din reţetele străbunicilor era pâinea prăjită şi frecată bine cu usturoi.

Arterioscleroză: mâncaţi în fiecare dimineaţă un căţel de usturoi pe stomacul gol. Usturoiul dizolvă cristalele care provoacă îngroşarea arterelor. El este indicat în toate bolile care au drept cauză o proastă circulaţie sanguină. Puneţi cât mai mult usturoi în mâncare, cel puţin doi căţei de usturoi pe zi. Un mic dejun ideal: o tartină de pâine neagră sau graham, unsă cu un amestec de pătrunjel tocat, usturoi ras şi puţin untdelemn presat la rece.

Astm: puneţi la macerat, vreme de zece zile, 4-5 căţei de usturoi într-un sfert de litru de alcool de 90 de grade. Când se declanşează criza, vărsaţi câteva picături din acest alcool pe o bucăţică de zahăr, pe care o sugeţi încet. Se poate mesteca şi un căţel de usturoi zdrobit uşor şi tăvălit prin zahăr pudră.

Bronşita: fierbeţi doi căţei de usturoi într-un sfert de litru de lapte, vreme de 15 minute. Strecuraţi şi beţi acest lapte, îndulcit cu puţină miere, cât puteţi de fierbinte, pana simţiţi că se apropie criza de tuse. Beţi-l şi seara, înainte de culcare.

Bătături, negi, veruci: frecaţi uşor excrescenţa pielii, dimineaţa şi seara, cu un căţel de usturoi tăiat în două, vreme de cincisprezece zile. La fel de eficientă este răzătura de usturoi aplicată pe locul cu pricina, cu un bandaj.

Circulaţia sângelui (tulburări): sucul proaspăt obţinut din 20 de căţei de usturoi se amestecă cu 2 linguri de miere de salcâm şi sucul unei lămâi. Se ia zilnic câte un păhărel de lichior, dimineaţa, la prânz şi seară.

Dureri de dinţi: pentru a potoli o durere provocată de o carie, introduceţi în cavitatea ei un amestec de usturoi ras cu unt.

Gripă şi afecţiuni pulmonare: vărsaţi 250 g de apă clocotită peste o cantitate variabilă de usturoi ras (pentru adulţi: între 50-60 g, pentru copii până la un an: 15 g, până la 5 ani: 25 g, până la 12 ani: 40 g). Lăsaţi să se macereze douăsprezece ore. Se administrează din două în două ore, în dozele următoare:
- o linguriţă - până la 5 ani
- o linguriţă şi jumătate - până la 12 ani
- o lingură de supă vârstă.

Hemoroizi: mâncaţi în fiecare dimineaţă un căţel de usturoi pe stomacul gol.

Pişcături de insecte: scoateţi acul (dacă v-a pişcat o albină), apoi frecaţi locul dureros cu un căţel de usturoi tăiat în două.

Reumatism: vreme de o lună şi jumătate, puneţi la macerat 30 g de usturoi ras, într-un sfert de litru de alcool de 90 de grade şi luaţi 6 picături din acest preparat, înainte de două dintre mesele principale, vreme de 6 săptămâni. Utilizaţi sub formă de cataplasme câţiva căţei de usturoi pisaţi. Aplicaţi pe locurile dureroase. Suferinţa va fi uşurată în mod sensibil. Utilizaţi un amestec format din doi-trei căţei de usturoi raşi şi doua linguri de untdelemn de măsline, pentru a vă fricţiona articulaţiile şi muşchii dureroşi.

Răceală: 5 căţei de usturoi curăţaţi şi raşi se amestecă cu 5 linguriţe de zahăr. Se pun la foc până ce dau în fiert. Se lasa 5 minute să se infuzeze, se strecoară şi se ia peste zi întreaga cantitate, câte o linguriţă o dată.

Tensiune arterială: beţi pe stomacul gol, conţinutul unui pahar de apă, în care aţi pus la macerat, seara, un căţel de usturoi zdrobit.

Tuse convulsivă: preparaţi următorul sirop: puneţi 500 g usturoi zdrobit într-un litru de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze vreme de o oră, apoi strecuraţi. Adăugaţi miere până ce se formează un sirop. Luaţi 20-30 de picături dimineaţa, pe stomacul gol.

Dureri de urechi: introduceţi în ureche un tampon de vata îmbibat cu suc de usturoi. Puteţi să introduceţi de asemenea, dar cu precauţie, un căţel de usturoi ras, pus în puţin tifon, care să fie scos apoi din conductul auditiv. Un leac bun e şi uleiul de usturoi (se zdrobesc 3 căţei de usturoi şi se amesteca cu 3 linguri de untdelemn. Se pun într-o sticlă şi se lasă o săptămână se macereze, la temperatura camerei, apoi se strecoară prin tifon). Se pun 3 picături în ureche, la 2-3 ore.

Varice: mâncaţi un căţel de usturoi, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Viermi intestinali: luaţi de două ori pe zi, un decoct de 25 g usturoi la un pahar de apă sau lapte, care se lasă la fiert pe foc mic, vreme de douăzeci de minute. Faceţi clisme călduţe, dimineaţa şi seara, cu un decoct de 6-8 căţei de usturoi la o jumătate de litru de apă. Pentru limbrici, luaţi o căpăţână mare de usturoi, curăţaţi şi radeţi toţi căţeii apoi fierbeţi-i douăzeci de minute în lapte. Luaţi decoctul dimineaţa, pe stomacul gol, şi nu mai mâncaţi nimic până la prânz. Repetaţi tratamentul în fiecare zi, până la expulzarea viermilor.

Pentru a neutraliza mirosul de usturoi, mestecaţi o bucată de măr, de sfeclă roşie, 3-4 boabe de cafea sau un fir de pătrunjel.

sursa: feminin.netul.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou