Împreună putem salva viaţa lui Ionuţ Răducanu!

Ziarul Atac, 29 aprilie 2012, Ora 23:00

  • print
  • |
impreuna-putem-salva-viata-lui-ionut-raducanu-1.jpg

E mititel, dar a trecut prin multe în vieţişoara lui de cinci ani şi jumătate. Când îl întrebi ce îşi doreşte, răspunde rapid: „Să merg la grădi şi să mă joc cu copii".

La grădiniţă, Ionuţ Răducanu din Bucureşti nu mai merge din luna noiembrie a anului trecut. Atunci, în ziua de 9, când l-a adus acasă, bunica i-a pregătit cina: mămăliguţă cu brânză. Apoi, înainte de culcare a observat ceva ciudat la burtica lui. Părea balonat, deşi umflătura stomăcelului era tare la atingere. A doua zi, mama, asistentă medicală de meserie, a dus băieţelul de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu".

Analizele şi consultul au relevat un diagnostic dur: nefroblastom, adică un cancer la rinichi. Mămica nu-şi poate explica cum a apărut, căci îi repetă des analizele lui Ionuţ, tocmai de teama de a nu apărea ceva. Băiatul a fost operat de urgenţă, iar medicii i-au scos rinichiul drept cu tot cu tumoră. A urmat, apoi, tratamentul puternic împotriva cancerului: trei cure agresive de citostatice.

Ultimul computer tomograf, făcut în urmă cu o lună a ieşit foarte bine, iar medicii care îl îngrijesc pe Ionuţ i-au spus mamei că băiatul va trebui să facă nişte cure de radioterapie pentru a fi siguri că parşivul cancer nu va reveni în trupul său. Din păcate, în România nu există aparatura necesară pentru copii, iar singura alternativă ar fi la una din clinicile din Turcia.

S-au trimis actele medicale ale copilului la două spitale turceşti şi de la ambele s-a primit un prim răspuns despre preţul procedurii de radioterapie: circa 15.000 de euro. Clinica American Hospital a cerut date suplimentare şi urmează să trimită răspunsul.

Evident, părinţii nu au aceşti bani, mulţi pentru posibilităţile lor materiale, de aceea părinţii apelează la ajutorul dumneavoastră. Cei care au posibilitatea, pot depune, oricât de puţin, pe numele lui Ionuţ Răducanu în contul RO09 RNCB 0286 0011 3310 0003, deschis de Fundaţia Adevărul la BCR, sucursala Tunari.

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou