Adio, deci pe curând

Mihai Ghezea , 25 martie 2013, Ora 00:04

  • print
  • |
adio-deci-pe-curand-29961-1.jpg

Chiar dacă mai toată lumea se aștepta la rezultatul alegerilor de la Convenția Națională a PDL și, la fel, se aștepta la ceva scandal necesar pentru plecarea Elenei Udrea și a intelectualilor lui Băsescu din partid, parcă nimeni nu și-ar fi închipuit reacția președintelui, la doar câteva ore după aflarea rezultatelor.

A fost o reacție emoțională, a unui Traian Băsescu echipat de plimbare, nu atât furios, cât uimit și lovit în orgoliu. Până și frazele pompoase, cuvintele mari, în contrast cu discursul oficial ținut de dimineață, la Congres, au arătat un președinte emoționat, care a sperat până în ultimul moment că echipa sa, că Elena Udrea va câștiga, chiar dacă pornea cu șansa a doua. Probabil că mișcările de trupe făcute cu o zi înainte, pe la hoteluri, cum acuza Blaga, duceau la această concluzie. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, însă, cu cea de la Romexpo.

Nici Vasile Blaga nu se aștepta la un rezultat atât de strâns. O dovedește faptul că după anunțarea rezultatelor a izbucnit. Aproape strigând, a aruncat acuze în stânga și în dreapta, apoi, ori de teamă că lucrurile s-ar putea schimba, ori pentru a arăta cine este șeful de-acum înainte, a închis lucrările Convenției Naționale și i-a chemat în Modrogan pe liderii partidului.

Scorurile extrem de strânse și cele câteva nereguli vânate încă de la începutul procesului de vot oferă Elenei Udrea, lui Emil Boc și tuturor celorlalți susținători ai lui Traian Băsescu motivul perfect pentru a părăsi partidul. În zilele următoare vom asista la noi discursuri despre trădare, despre idealuri, despre FSN sau viitoare fuziuni. Apoi, jumătate de partid va pleca. La Ungureanu sau Pavelescu. Ori, poate, într-o nouă formațiune, care va intra în alianța DA. Și îl vor aștepta acolo pe Traian Băsescu.

Cei rămași în partid vor cocheta cu ideea unei alianțe cu liberalii și își vor propune nu să obțină 25-30 la sută la alegerile viitoare, așa cum declarau cu toții înaintea zilei de sâmbătă, ci să acceadă în Parlament. Dacă nu vor face greșeli prea mari, cele două tabere, la un loc, vor obține mai mult decât ar fi strâns într-un PDL măcinat de orgolii și lupte interne. Altfel, vor ajunge la groapa de gunoi a politicii.

"Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despărțit definitiv. Luați-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu", a spus Traian Băsescu. Rămâne de văzut care dintre cele două drumuri va fi mai drept.

 

 

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou