Îngrozitor! Medic cu un salariu uriaș, reținut pentru că cerea mită de la bolnavii de cancer!

Anca Bratu, 20 ianuarie 2023, Ora 21:20

  • print
  • |
ingrozitor-medic-cu-un-salariu-uria-retinut-pentru-ca-cerea-mita-de-la-bolnavii-de-cancer-47322-1.jpeg

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici,  a fost reținută în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în noaptea de joi spre vineri, pentru că ar fi luat mită de la 64 de pacienți, scrie gandul.ro.

Se pare că medicul primea de la bolnavii de cancer, pe lângă bani, cașcaval, miere și brânză, deși câștiga 5.000 de euro pe lună. Ea a fost prinsă în flagrant.

După flagrant, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții în cabinetele spitalului, inclusiv la domiciliul și în autoturismul doctoriței. Acuzațiile sunt de dare și luare de mită. În condițiile în care tratamentul de cancer este gratuit, doctorița ar fi primit diverse sume de bani și produse pentru procedurile medicale pe care trebuia să le aplice.

"Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit. În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv  în  7 zile lucrătoare consecutive  din luna decembrie 2022", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În cursul zilei de vineri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a înaintat Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava, propunerea de arestare preventivă a medicului, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

EDITORIAL

Omorul ca soluție! Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale?

Omorul ca soluție! Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale?

Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale? Omorul ca soluție!   Nu sunt mulți cei care cunosc unde se află pe harta României Comuna Căscioarele, in Judetul Calarasi, localitate de dimensiuni mici, cu aproximativ 1500 de locuitori și practic cu nimic semnificativ pe teritoriul ei, datorită faptului că î ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou