Atac terorist soldat cu 147 de morți și 79 de răniți într-o universitate din Kenya

Mălina Andrei, 3 aprilie 2015, Ora 08:14

  • print
  • |
atac-terorist-soldat-cu-147-de-morti-si-79-de-raniti-intr-o-universitate-din-kenya-46215-1.jpg

Cel puțin 147 de persoane au fost ucise joi în atacul armat împotriva Universității kenyene din Garissa (est) comis de islamiști somalezi shebab, potrivit bilanțului tansmis de Centrul național pentru gestionarea catastrofelor(NDOC), informează AFP.

Forțele kenyene de securitate au reluat controlul asupra universității, după 16 ore de la lansarea atacului, cei patru teroriști fiind omorâți.

Patru terorişti înarmaţi, ce purtau veste ce păreau a fi pline cu explozivi, au intrat într-o universitate din estul Kenyei, la primele ore ale dimineţii. Au ţintit căminele studenţilor, unde au început să îi despartă pe musulmani de studenţii de alte religii.

Studenţii s-au aruncat la pământ, astfel că gloanţele au şuierat deasupra lor, fără a face vreo victimă.

Teroriştii au ucis 147 de studenţi şi au rănit alţi 79.

Imediat după alertarea forţelor de ordine, trupele speciale au înconjurat universitatea şi au intervenit în forţă pentru a pune capăt băii de sânge. După 15 ore de asediu continuu, cei patru terorişti au fost ucişi.

Acesta este cel mai sângeros atac din istoria Kenyei după cel din 1998, când 213 oameni au murit în atentatele teroriste de la ambasada Statelor Unite ale Americii din Nairobi. Masacrul de la universitate a fost revendicat de Al-Shabaab, o grupare teroristă jihadistă cu legături Al-Qaida, aceeaşi care a orchestrat şi atacul de la mallul din Nairobi, în 2013.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou