Reţeta zilei Coşulete cu salată de peşte
Diana Ionescu, 3 aprilie 2013, Ora 14:22
- |
- Tweet
Ecuisine.ro va propune o reteta a unui aperitiv inedit pentru mesele festive
Ingrediente
400 g file de cod
100 g somon afumat
1 cescuta cu mazare fiarta
1 castravete murat
1 dovlecel
3 cartofi
100 g maioneza
Pentru aluat:
500 g faina
250 g unt
6 galbenusuri
1 lamaie
sare
Mod de preparare
Cerne faina. Incorporeaza untul. Adauga galbenusurile unul cate unul, sare si putina coaja de lamaie si framanta. Acopera aluatul cu o folie si lasa la rece pana a doua zi sau cel putin trei ore.
Fierbe in apa cu sare, in vase separate, fileul de cod si cartofii in coaja. Dovlecelul taie-l rondele si opareste-l in apa cu sare.
Amesteca fileul de cod, taiat in bucati potrivite, cartofii decojiti si taiati cubulete, castravetele marunt, boabele de mazare, dovlecelul cubulete si somonul rupt fasii. Adauga maioneza si potriveste gustul de sare.
Intinde aluatul, taie rotunduri si umple formele de tarta. Inteapa din loc in loc cu furculita si umple-le cu boabe de fasole. Coace-le la cuptor 20-25 de minute. Dupa ce s-au racit, umple-le cu salata de peste si serveste-le imediat.
Pofta buna!