REŢETA ZILEI: Somon rumenit pe salată de linte
Ziarul Atac, 22 aprilie 2013, Ora 00:00
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
• 1 buc Castraveţi
• 1 buc Ceapă roşie
• 2 buc Somon file
• după gust Piper negru măcinat
• 1 lingura Ulei de măsline
• 400 g Linte
• după gust Sare gronjoasă
• Sos
• 2 buc Lămâi
• 1 buc Ghimbir
• 60 ml Ulei de avocado
Mod de preparare
Freacă fileurile de somon cu uleiul de măsline, sarea şi piperul.
Încinge o tigaie neaderentă la foc mare şi frige fiecare bucată de somon cu pielea în jos, timp de două minute, apoi întoarce-le pe cealaltă parte şi mai lasă pe foc un minut. Scoate-l din tigaie, acoperă-l cu folie şi lasă-l să se odihnească timp de câteva minute.
Dă ghimbirul pe răzătoare pentru a obţine cam o lingură de ghimbir râs. Stoarce lămâile pentru a obţine 125 ml de zeamă. Amestecă ingredientele pentru sos, până când se omogenizează.
Spală şi fierbe lintea, apoi las-o la scurs. Toacă ceapa fin şi taie castravetele în bucăţi mari. Într-un vas mare, pune lintea cu ceapă roşie, castravetele şi sosul. Pune câteva linguri de linte pe fiecare farfurie şi adăugă fileul de somon deasupra.
sursa: retete.lidl.ro