7 ustensile care nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie
Mirela Ene, 26 mai 2014, Ora 00:00
- |
- Tweet
Orice gospodină care se respectă se gândeşte la toate lucrurile de care are nevoie în bucătărie. Dar ce se întâmplă dacă omite vreunul? Pentru a vă ajuta, noi v-am pregătit o listă cu 7 ustensile care ar trebui să vă fie în permanenţă la îndemână.
Bolurile din oţel inoxidabil pot fi folosite pentru orice, doar că nu trebuie sub nicio formă să ia contactul cu cuptorul cu microunde! Cele mai mari pot depozita salate uriaşe sau creme de orice fel!
Strecuratoarele pot fi găsite în mai multe mărimi, şi la preţuri accesibile. Cele mai de folos sunt cele cu plasă fină, care pot scurge cremele şi bazele de îngheţată, dar şi cele cu plasă medie spre fină, care pot înlocui cu uşurinţă ciururile!
Răzătoarea microplană este utilă în cazul citricelor, beţişoarelor de scorţişoară, brânzeturilor tari şi nu numai. Oricine ar trebui să aibă una în bucătăria să.
Spatulele din silicon sunt perfecte pentru gătitul pe plită. De asemenea, sunt ideale atunci când pregătiţi creme pentru deserturi, glazuri şi sunt cele mai potrivite ustensile pentru pregătirea aluatului de macarons. Le puteţi găsi atât în dimensiuni mari, cât şi reduse.
Tăvile din aluminiu sunt alegerea potrivită când vine vorba de prăjiturile la cuptor! La fel de bune sunt şi pentru pregătirea fripturilor.
Telul este bun când vrem să amestecăm creme sau tot felul de alte ingrediente. Poate fi folosit foarte bine şi pentru dressingurile de salată!
Cantarul de bucătărie ar trebui să fie gradat atât cu grame, cât şi cu miligrame. De regulă, ar trebui să suporte între 5 grame şi 2 kilograme. Este foarte util mai ales atunci când preparaţi deserturi şi trebuie să ştiţi cu exactitate cantităţile pe care le folosiţi.