DESPRE NOI

 

În anul 1998, într-o perioadă în care publicul românesc nu mai lua cu asalt tarabele, pentru a căuta "Evenimentul zilei" sau "Infractoarea mov", controversatul om de fotbal Mitică Dragomir arunca pe piață un săptămânal chiar mai controversat: "Atac la persoană". Se autointitula o publicație de scandal, iar cititorii se declarau siderați.

Nu se mai văzuse, până atunci, ca un ziar să dezvăluie secretele persoanelor publice, ale vedetelor, să spună lucrurilor pe nume și să meargă drept la țintă. Realitatea este că toate acestea se făceau cu perdea și bun-simț, în comparație cu cele mai multe dintre publicațiile "onorabile" de acum.

În fapt, mai mult de jumătate dintre paginile "Atac la persoană" cuprindeau anchete și investigații, restul tratând subiecte mondene.

După aproximativ trei ani, Mitică Dragomir vindea brandul "Atac la persoană" redactorului-șef al publicației, Mihai Ghezea. Publicația a crescut ca forță, pe piață apărând și o serie de ediții locale, în mai toate orașele mari ale țării. Toate apăreau săptămânal, după modelul publicației-mamă, dar în zile diferite, astfel că, zilnic, "Atac la persoană" vedea lumina tiparului în câte un colț de țară.

În 2004, Mihai Ghezea a marcat o nouă premieră în presa românească.

Săptămânalul "Atac la persoană" s-a transformat în cotidianul "Atac", un ziar de investigații, dar care s-a lansat printr-un scandal sexual enorm. Mai mulți fotbaliști de top, printre care și Adrian Mutu au fost surprinși de paparazzi "Atac" în timp ce făceau sex cu starleta porno Laura Andreșan.

Materialele realizate de paparazzi au continuat, iar persoanele publice au început să cadă "în plasă", una după alta. Mai multe publicații au preluat modelul și și-au creat departamente de paparazzi.

După ce Mihai Ghezea a cedat publicația si dupa mai multe schimbari de actionariat, cotidianul ATAC a intrat in portofoliul lui Marius Locic. După o scurtă perioadă, Locic l-a înregimentat politic şi nu numai, scăzând calitatea materialelor şi fără a mai avea forța inițială. În cele din urmă, a fost închis.

După câțiva ani de pauză, "Atac" a văzut din nou lumina tiparului, cu același Mihai Ghezea la timonă.

Are o ediție electronică, ce funcționează în regim de cotidian, dar, o dată pe săptămână, apare și ediția tipărită. Păstrează aceeași linie directă, cu anchete, investigații, dar și monden sau paparazzi, același ritm alert și aceeași atitudine agresivă, lipsită de compromisuri.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou