Violențe la primăria Singureni

Ştefan Diaconu, 23 aprilie 2024, Ora 18:05

  • print
  • |
violente-la-primaria-singureni-48152-1.jpg

Violențe la primăria Singureni

Primarul PSD îl agresează pe contracandidatul PNL, sub ochii pasivi ai Poliției

 Ieri, comuna Singureni din jud. Giurgiu, a fost zguduită de un scandal ce a avut loc chiar la Primărie. Protagonistul scenelor de violență este chiar primarul Marian Pătuleanu. Într-o demonstrație de lipsă de respect și abuz de putere, cel mai probabil, de supărare că are un contracandidat la alegerile locale, primarul Pătuleanu a ales să-și manifeste furia fizică față de candidatul PNL la alegerile locale din Singureni, arhitectul Florin Zincă, și el, fiu al satului.

Potrivit informațiilor obținute exclusiv de echipa noastră de investigație, Florin Zincă mers la sediul primăriei pentru a solicita răspunsuri referitoare la o cerere oficală. Cu toate că intenția sa era una pașnică și legală, întâlnirea cu primarul Pătuleanu s-a transformat într-o scenă de agresiune.

Într-o primă fază, primarul, secondat de niște băiețași de casă de-ai dumnealui, i-a interzis accesul în primărie candidatului PNL, scena petrecându-se sub ochii polițiștilor din comună. Deși legea nu interzice ca un cetățean să filmeze în primărie, mai ales când dorește să semnaleze o neregulă, Pătuleanu urla către contracandidatul său că nu are voie cu telefonul, să filmeze în primărie, cu o atitudine de stăpân care își disprețuiește argații.  După ce a pătruns în primărie, în încercarea de a obține clarificări cu privire la solicitarea sa, arhitectul Florin Zincă a fost brusc confruntat de către Patuleanu, care, într-un acces de furie, din nou sub ochii polițiștilor, l-a prins violent de gât, de braț, l-a smucit strigând, culmea(!), că, de fapt, el a fast cel lovit, și nu Zincă. Imaginile filmate, sosite pe adresa redacției noastre, demonstrează întocmai cele sesizate despre agresiunea edilului în funcție, față de Florin Zincă. Cu vizibile urme de violență și acuzând dureri, candidatul PNL la primăria Singureni, s-a prezentat de urgență la medic, având nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale. 

Făcând abstracție de faptul că cel agresat este contracandidatul primarului PSD, avem informații că aceasta este atitudinea sa față de oricine nu i se supune, ignorând complet nevoile și preocupările cetățenilor. Alege să își exercite puterea cu brutalitate și agresiune demonstrând că interesul său personal este mai presus de binele comunității, iar în contextul de mai sus, disprețul față de contracandidatul său este o manifestare a unei atitudini mai largi de indiferență și superioritate față de toți cetățenii. Vorbim despre primarul unei comune care nu are canalizare, nu are apă, gaze, asfalt, dar are în proiect o piscină cu jacuzzi pentru fiii satului. În final, cetățenii Singureniului merită mai mult decât un lider care îi tratează cu dispreț și indiferență, care a instaurat frica în comună, iar unica lege e “legea Pătuleanului”.

După cele relatate mai sub, vizionate de noi în filmări, se impune o întrebare: dar polția ce face!? Atitudinea lipsită de orice fermitate a polițiștilor de față la agresiune, nu face decât să submineze încrederea cetățenilor în capacitatea și voința instituției de a le apăra drepturile și de a menține ordinea în comunitate.

Este esențial ca autoritățile competente să investigheze aceste acuzații și să ia măsuri adecvate pentru a restabili independența și integritatea poliției și pentru a ne asigura că nici un primar nu este deasupra legii sau poate acționa împotriva cetățenilor și a forțelor de ordine!

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou