Este incineratorul de deșeuri periculoase motivul unei noi candidaturi a lui Nicolae Barbu?

Constantin Georgescu, 18 aprilie 2024, Ora 17:44

  • print
  • |
este-incineratorul-de-de-euri-periculoase-motivul-unei-noi-candidaturi-a-lui-nicolae-barbu-48138-1.jpeg

 

 

„Îmi doresc să susțin un tânăr sau o tânără, cu șanse reale la candidatura la Primărie, dacă și acele persoane doresc, să le transmit din ce am învățat în acești ani de politică și administrație. Susțin orice candidat care îmi va cere ajutorul, nu pot spune despre un anumit partid. Candi­dat? – sunt speculații la acest mo­ment. Nu mi-aș dori candidatura la Primărie sau Consiliul Județean”, declara, senin și hotărât, Nicolae Barbu pe data de 18 oc­tom­brie 2022, într-o conferință de presă.

Deși fițele făcute de Barbu cu „gândeli” și „răzgândeli” erau cunoscute de ani buni, nimeni nu se arătase cu vreo ofertă pen­tru fostul primar care, din când în când se mai... răsfăța cu apariții prin emisiunile locale.

Nici PSD nu părea prea dornic să-i mai ofere o șansă lui Barbu la Primărie dacă ținem cont de declarațiile președintelui Mina care, de fiecare dată de lepăda vehe­ment de Barbu.

 Întrebat care sunt  candidații PSD la  nivelul Municipiului și Județului Giurgiu, acesta declara pe data de 15 septembrie 2023:

 „Cele mai mari șanse să candideze pentru primăria Municipiului Giurgiu, din partea PSD, le are Marian Măroiu, conform tuturor sondajelor efectuate atât de noi câte și de PNL. Mi-e greu să cred să îl va depăși în momentul de față alt can­didat. Necondiționat, are susținerea mea și a partidului”.

Doar că, lovitură de teatru: în 15 de­cembrie, la doar trei luni de la aceste declarații, Măroiu este făcut praf: deși mai candidase de două ori la Primărie, acum, la cea de-a treia încercare primește de la CNSAS verdict de colaborator al Securității și, colac peste pupăză, ”scade” vertiginos și în sondaje! Moment în care, peste toate astea, ca Afrodita din spuma mării, apare salvator, nimeni altul Nico­laeeeeee Barbuuuuu!... declarat imediat președinte PSD la muni­cipiu și viitor candidat al PSD la Primă­rie.

„Ne tatonăm de ceva vreme, au existat discuții, au existat sondaje, în care Nicolae Barbu stă cel mai bine și l-am readus în PSD. Poate nu au fost cele mai bune relații între mine și Barbu, am greșit și eu, dar cred că m-am maturizat”, spu­nea Mina pe 22 decembrie 2023.

Doar proștii pot crede că cei doi au executat un „dans nupțial” ca al pingui­nilor înainte de împerechere, toți ceilalți știind că a fost impus de la Centru, pe fondul scăderii autorității șefului PSD la Giurgiu.

Toate aceste „coincidențe” i-au făcut însă pe mulți să creadă că Barbu ar fi fost direct implicat în dezvăluirile despre Mă­roiu care, în acest fel, a fost scos în liniște din joc și recompensat cu șefia APDF. 

Am făcut acest rezumat al faptelor pen­tru a înțelege mai bine de unde această apariție intempestivă a lui Nicolae Barbu, dorința lui bruscă de un nou mandat, chiar călcând pe cadavre!

Un posibil răspuns ar putea fi INCI­NERATORUL DE DEȘEURI PERICU-­ LOASE a cărui construcție este pusă în pericol de protestele tot mai hotărâte ale cetățenilor și oamenilor politici din Giur­giu.

Nu știu cum dracu se face dar, ca toate lucrurile rele din orașul ăsta, și in­cinera­torul este legat de numele fostului primar: terenul pe care urmează să se cons­tru­iască a aparținut lui Nicolae Barbu!

Nici nu e greu să nu dai peste el în vreo tranzacție cu terenuri fiindcă, în cei opt ani de mandat a făcut foarte puțin pentru locuitori și oraș și enorm de mult pentru prosperitatea sa și a familiei sale, ca orice afacerist după ce ajunge într-o funcție publică.

 „Cine împarte, parte-și face”, pare să fi gândit Barbu care a achiziționat zeci de hectare de teren extra și intravilan pe care acum le vinde unor afaceriști dubioși pentru niște investiții la fel dubioase și periculoase.

 

Cronologia întâmplărilor în ceea ce pri­vește incineratorul, duce la următoarele  concluzii: 

■ vânzarea s-a făcut în mandatul de primar a lui Barbu;

■ era imposibil ca Barbu să nu știe ce investiție urma să desfășoare pe fostul lui teren (deși el neagă acest lucru), mai ales că se vorbește și despre implicarea priete­nului său, Răzvan Cuc;

■ amploarea protestelor organizate de giur­giuveni alături de care au participat și cetățeni bulgari, dar și cu implicarea autorităților din Bulgaria, susținute de declarații tranșante ale oamenilor politici din toate partidele, au creat panică prin­tre investitori, care nici despre ei nu se știe interesele cui servesc; 

■ revenirea intempestivă în PSD, pe repede înainte, împotriva voinței lui Mina și călcându-l pe cap pe Măroiu;

■ înscrierea lui în cursa pentru Primă­rie, deși declarase de nenumărate ori că nu va mai candida 

■ le-a promis ceva Barbu investitorilor?

■ câștigarea unui nou mandat ar fi o garanție pentru investitori că se va merge pe repede înainte cu construirea incinera­torului, timpul irosit făcându-i să piardă bani?

 

Ar fi bine de știut până unde sunt dis­puși să meargă pentru a-l urca din nou pe Barbu pe fotoliul de primar, mai ales că acesta nu se bucură de o mare susținere din partea giurgiuvenilor care credeau că au scăpat de el în 2020.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou