Ce fel de lume conduce țara?

Mihai Ghezea , 24 ianuarie 2024, Ora 17:23

  • print
  • |
ce-fel-de-lume-conduce-tara-48108-1.jpg

Ce fel de lume conduce țara?

După ce au izbucnit protestele și cînd lui Marcel Ciolacu a început să-i țîțîie curul că zboară din fruntea guvernului, hop că s-a putut să scadă valoarea polițelor de asigurare RCA pentru camioane.

De la 18-20.000 au găsit o cale să o scoboare la cel mult 9.000 de lei. Cum Dracu se pot face asemenea jonglerii în materie de prețuri? De ce nu au scăzut înainte? Valoarea era umflată de societățile de asigurări? Sau determinate de deciziile diriguitorilor din domeniu?

Un economist zice că din asigurarea camioanelor asiguratorii pierd. Şi atunci cum se poate? Pe ce bani? Şi de ce au fost atît de umflate?

În fapt sunt doar structuri și funcții inventate pentru a răspunde nevoilor de viață ale celor care conduc. Fiecare grup politic și de putere cu cîte o parcelă.

Cele mai puternice, cu mai multe. Plasează oamenii de care au nevoie și care nu mai încap în alte dregătorii. Mecanisme artificiale create pentru a menține și deservi puterea, nu pentru a veghea la bunul mers al societății. Un fel de acoperire publică pentru interese private.

Sau de super-șmecherii create pentru a da consistență iluziei din îndemnul „Fă-te că tu conduci!”, „Fă-te că aplici legea!”, „Fă-te că iubești țara!”„Fă-te că ești de partea poporului!”.

Trucul acesta de comportament funcționează peste tot. În toate dregătoriile publice.

A devenit un mod de viață, o artă românească în materie de duplicitate.

Plîngi cu lacrimi de crocodil pe umerii cetățeanului și apoi îl jupoi în tăcere!

Credeți că prin celelalte agenții publice, prin parlament, prin guvern, prin SRI sau prin alte mecanisme se cîștigă mai puțin?

Tot după nevoi! Şi veniturile sunt pe aproape sau mai mari, altfel s-ar fi înghesuit toți la ASF și n-ar fi lăsat niște nimeni să cîștige atîția bani.

Asta fac guvernanții. Perfecționează și consolidează tehnici ale duplicității.

Fiecare instituție are gradul ei de duplicitate și de șmecherie și toate se leagă într-o complicată mașinărie numită „statul călăre pe cetățean”.

În „lumea bună” a politicii, toți învîrtiții au sărit de 10.000 de euro pe lună! Şi cîțiva se străduie să o țină tot peste suta de mii de euro pe lună! Numai la un singur cabinet se poate trece de un milion pe lună!

Revin la spectaculoasa reducere a prețului pentru polița de asigurare a camioanelor. Era umflată sau era, măcar în parte, adevărată?

Din ce bani se face această reducere? Din falsitatea ei sau din alte surse? Din fondul de rezervă al primului ministru (altă invenție grosolană pentru peticit nenorociri, greșeli și pentru acoperit gropi și favoruri), din alte taxe?

De unde? Din cheltuielile de buzunar ale mahărilor din PSD și PNL! Adică din chefurile lui Ciolacu, Grindeanu, Rareș Bogdan sau Laura Vicol, puse la cale prin Dubai și pe Coasta de Azur.

Nimeni nu suflă o vorbă despre dezvăluirile făcute de G4 Media. ”Socialism de caviar: Lideri ai PSD au petrecut de 1 Decembrie 2022 în Dubai și 2023 în clubul de lux Nuba din Poiana Brașov / Laura Vicol a călătorit cu un tren special, iar Sorin Grindeanu a comandat Entrecote Steak la 249 de lei porția”.

Pe ce bani petrec și se plimbă conducătorii României? Nu cumva ajung la ei bani din păcănele, din droguri, din agenții, din posturile cumpărate, din favoruri și contracte umflate?

Ca niște furnale ale lumii politice, nopțile României sunt luminate numai de locurile în care păcănelele scot fum.Nu se închid niciodată și se înmulțesc ca ciupercile. Şi parlamentul,și guvernul se fac că n-aud și nu văd!

Ce fel de lume conduce țara? Nu cumva a încăput pe mîna unor bande de impostori și incompetenți, puși pe viață de petreceri și declarații sforăitoare, cu bani din jupuit populația și din conducerea bezmetică a treburilor publice?

Nu cumva tot sistemul este orientat pe făcut bani pentru cei instalați la volane mai mari sau mai mici și nu pentru populație și societate?

Iar protestatarii din diverse orașe ale țării au început să înțeleagă cum funcționează această mașinărie șmecherită numită stat?

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou