Omul fara modele

Mihai Ghezea , 23 mai 2023, Ora 12:32

  • print
  • |
omul-fara-modele-47894-2.jpg

Omul fara modele

Este in tendinte acum sa afirmi ca nu ai avea modele in viata. Sindromul omului independent, individualist care se catara pe scara sociala calcand peste cadavre a devinit boala generala.

Nonconformismul, creativitatea sunt la mare rang, asa ca orice tentative de copiere, de imitare, de plagiat sunt respinse rapid. Cu toate acestea, in ziua de azi avem din ce in ce mai mult nevoie de un model, de un standard.

Valorile s-au rasturnat, lipsa reperelor ne caracterizeaza. 

Ne hranim cu modele inspirate din realitatea imediata, dar ca niste bulimici, ne ascundem de fiecare data ambrozia contrafacuta. Vrem un corp perfect, vrem o cariera perfecta, vrem o familie perfecta, vrem totul sau nimic. Si mai presus de toate vrem totul rapid. Aici si acum pare a fi motto-ul nostru in viata. Si nu, nu reusim sa devenim Supraoameni, ci inumani. Stim ce vrem, dar nu stim de ce vrem.

Fara repere, fara idealuri, ratacim aiurea confundand adeseori scopul cu mijlocul. E nevoie de o revolutie generala, e nevoie de noi valori, e nevoie sa ne oprim din goana si sa ne intrebam candid: de ce? si pentru ce?

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou