A murit Mircea Dușa! Fostul ministru avea 67 de ani și suferea de cancer

Anca Bratu, 19 decembrie 2022, Ora 10:51

  • print
  • |
a-murit-mircea-du-a-fostul-ministru-avea-67-de-ani-i-suferea-de-cancer-47170-1.jpg

Fostul ministru de la Interne şi Apărare, Mircea Duşa, a murit, luni, la vârsta de 67 de ani. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Fostul ministru a murit acasă, în locuinţa din Mureş. El a pierdut lupta cu cancerul, boală cu care fusese diagnosticat în urmă cu câteva luni, scrie gandul.ro.

„Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 - 17 noiembrie 2015. Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", conform unui anunț postate pe Facebook de MApN, luni dimineața.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis mesaje de condoleanțe.

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa. În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public"

Mircea Dușa s-a născut la 1 aprilie 1955, Toplița, în județul Harghita. Politician român și membru al Parlamentului României, în anul 2012 Mircea Dușa a ocupat funcția de ministru de Interne în primul guvern condus de Ponta.

După data de 21 decembrie 2012 a fost ministru al Apărării Naționale în guvernele Ponta II, III și IV.

Pe 4 noiembrie 2015, prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dușa să preia conducerea interimară a guvernului.

Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat însă propunerea lui Ponta și l-a desemnat prim-ministru interimar pe ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Înainte de Revoluția din 1989, Mircea Dușa a ocupat diferite funcții în Partidul Comunist Român și consiliul popular al orașului Toplița. A fost, pe rând, șef serviciu în perioada 1976-1986 și vicepreședinte între 1986 și 1990.

Din 1990 până în 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița.

Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales deputat de Harghita pe listele PSD.

În 10 decembrie 2019 a demisionat din funcția de prefect al județului Mureș conform stirileprotv.ro.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou