Curtea Penală Internațională, mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin / Reacția Moscovei

Florentina Șerbănescu, 17 martie 2023, Ora 18:47

  • print
  • |
curtea-penala-internationala-mandat-de-arestare-pe-numele-lui-vladimir-putin-reactia-moscovei-47647-1.jpg

Judecătorii Curții Penale Internaționale îl acuză pe președintele Federației Ruse de crime de război comise în Ucraina.

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis mandate de arestare pentru președintele Vladimir Putin și comisarul prezidențial al Rusiei pentru drepturile copilului, Maria Alekseyevna Lvova-Belova, conform The Guardian.

Într-o declarație, CPI a spus că există „motive rezonabile" pentru a crede că liderul rus „poate răspunde penal" pentru „crime de război de deportare ilegală a populației (copii) și pentru transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă" în teritoriul ocupat ucrainean.

De asemenea, există „motive rezonabile" pentru a crede că Lvova-Belova „poarte răspunde penal" pentru „crime de război de deportare ilegală a populației (copii) și pentru transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă".

Președintele rus poate fi arestat în cazul în care este predat de autoritățile ruse sau se deplasează într-una din țările care fac partea din Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că mandatul de arestare al CPI pentru Putin este „fără sens".

„Deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio semnificație pentru țara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic", a afirmat Maria Zaharova.

Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are nicio obligație în temeiul acestuia, a mai spus Zaharova.

Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean, a declarat că mandatul de arestare al CPI a fost „doar începutul".

 

 

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou