Fiul lui Cristian Popescu Piedone îi cere lui Klaus Iohannis să-l grațieze pe tatăl său

Florentina Șerbănescu, 13 ianuarie 2023, Ora 09:46

  • print
  • |
fiul-lui-cristian-popescu-piedone-ii-cere-lui-klaus-iohannis-sa-l-gratieze-pe-tatal-sau-47281-1.jpeg

Vlad Piedone Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și al Sectorului 4, a depus o cerere de grațiere a pedepsei de 4 ani de închisoare aplicată tatălui său. 

În documentul trimis la Cotroceni, Vlad-Popescu Piedone prezintă istoricul așa-numitului 'Dosar Colectiv", în care tatăl său a fost condamnat, precum și aspectele tehnice care stau la baza unei acuzații pe care o consideră nefondată, printre care și faptul că primarul nu a făcut altceva decât să execute o hotărâre de consiliu local, pe care nu a putut să o verifice din punct de vedere al legalității, scrie evz.ro.

Mai mult, fiul lui Piedone a atașat în cerere și numeroasele mesaje pe care tatăl său le primește pe Facebook, cu scopul de a demonstra popularitatea tatălui său și sprijinul pe care îl primește de la cetățeni. Vlad-Piedone susține că tatăl său a fost deja "pedepsit" în perioada dintre tragedia din clubul Colectiv și condamnarea sa, printr-o campanie intensă de defăimare în presă, fiind comparat cu o persoană care a comis o crimă împotriva vieții, când de fapt infracțiunea pentru care a fost condamnat este o infracțiune de serviciu.

„Vă rog să reflectaţi asupra a ceea ce s-a reţinut că POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a săvârşit, în condiţiile în care la nivelul anului 2015 exista o practică încetăţenită la acel moment la nivel naţional constând în aceea că niciun primar nu proceda în sensul verificării autorizaţiei PSI la momentul emiterii autorizaţiei de funcţionare în beneficiul agenţilor cconomici solicitanţi (dovezi anexate prezentei cereri), aceeaşi practică existând şi la nivelul tuturor municipiilor reşedinţă de judeţ din ţară, inclusiv la nivelul Municipiului Sibiu. Din poziţia dumneavoastră de Preşedinte al României şi de fost primar al Municipiului Sibiu puteţi şi ar trebui să înţelegeţi situaţia tatălui meu, precum şi periculozitatea unor interpretări de genul celei pentru care acesta a fost condamnat, interpretare contrară practicii unanime existente la nivelul României", se arată în document. 

Pe 12 mai 2022, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu. Piedone a fost acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor. 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou