Liderul grupului Wagner, mesaj special pentru Diana Șoșoacă: Mulțumim pentru sprijin! Trebuie să vorbim tare!

Mirela Ene, 29 martie 2023, Ora 11:47

  • print
  • |
liderul-grupului-wagner-mesaj-special-pentru-diana-o-oaca-multumim-pentru-sprijin-trebuie-sa-vorbim-tare-47707-1.jpg

Cei de la "Observatorul Militar" i-au adresat o întrebare liderului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, despre inițiativa senatorului român, Diana Șoșoacă, cea care a propus, în Parlament, un proiect de lege prin care România să anexeze teritorii din Ucraina. Prigojin a spus că Rusia păstrează relații cu mulți politicieni din Europa și le mulțumește pentru că ajută Rusia.

„Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului «Observatorul militar». Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei.

Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (...). În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?", este întrebarea adresată de "Observator militar" către Evgheni Prigojin.

Evgheni Prigojin a explicat că Rusia menține legături cu mulți politicieni din Europa și a spus că "trebuie să vorbim tare, dacă vrem ca Vocea Rusiei să fie auzită".

Răspunsul lui Evgheni Prigojin a fost următorul: „Desigur, păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia atât de mult cât o pot face. În ceea ce privește «vocea Rusiei», ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: Pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi", spune Prigojin.

Ce a propus Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă cere anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul Regat al României, care în prezent sunt în Ucraina. Senatoarea a depus o propunere legislativă în acest sens, sea rată într-un comunicat de presă al partidului pe care aceasta îl conduce.

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele partidului S.O.S. România, a depus luni, 20 martie, la Senat, propunerea legislativă intitulată "Lege pentru modificarea Legii nr.129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina", pentru introducerea acesteia în procedură legislativă. 

Propunerea legislativă are următorul cuprins:

Articolul unic se transformă în Art. 1

După Art. 1 se introduc următoarele articole:

Art. 2

În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Art. 3

România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Art. 4

După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii."

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou