Lista celor 14 restaurante de fițe din București care au fost închise! Amenzi de 120.000 de lei date de inspectorii ANPC

Anca Bratu, 6 ianuarie 2023, Ora 14:46

  • print
  • |
lista-celor-14-restaurante-de-fite-din-bucure-ti-care-au-fost-inchise-amenzi-de-120-000-de-lei-date-de-inspectorii-anpc-47245-1.jpeg

Protecția Consumatorului a închis cinci restaurante din București din cauza alimentelor expirate și a mizeriei. Inspectorii ANPC au făcut mai multe controale la restaurante din zona Piața Alba Iulia din Capitală, iar cinci unități au fost închise temporar. Printre neregulile găsite s-au aflat alimente expirate și mizerie. Autoritățile au dat la final amenzi de 120.000 de lei, conform playtech.ro.

Protecția Consumatorului a închis cinci restaurante din București din cauza unor nereguli șocante. Mai exact, inspectorii au găsit în unele locații mizerie și alimente expirate. Autoritatea Națională pentru protecția consumatorilor a făcut mai multe controale la restaurantele din zona Piața Alba Iulia din București, iar cinci unități au fost închise temporar.

ANPC a transmis în cursul zilei de vineri printr-un comunicat de presă că reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov au verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care își desfășoară activitatea în zona comercială Piața Alba Iulia.

Concret, este vorba despre zona Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista din Capitală. În urma controlului, au fost date amenzi în valoare de 120.000 de lei, șase avertismente și a fost oprită temporar activitatea a cinci operatori economici până la remedierea deficiențelor.

Operatorii economici sancţionaţi au fost:

RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)
Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)
Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)
Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)
Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)
Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)
Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)
Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)
Plus Trans Internaţional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)
Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)
Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)
Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)
Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)
Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Printre neregulile găsite de comisarii CRPCR București-Ilfov au fost: utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilităţii minimală depăşită; folosirea unor materii prime şi produse finite congelate şi refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare; ingredientele alergene menţionate în lista meniu nu sunt evidenţiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menţionării lor; unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf; folosirea unor agregate de bucătărie (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă; folosirea bureţilor de sârmă şi a ustensilor de bucătărie depreciate, rupte. 

Echipele de control au mai constatat și schimbarea stării termice a produselor și preparatelor care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade Celsius, deși condițiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade Celsius. 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou