Lucian Bode, acuzat că vrea să aducă abuziv Cetatea Brașovului la Ministerul de Interne! "Cine ieri fura din carte, astăzi fură o cetate"

Florentina Șerbănescu, 27 februarie 2023, Ora 19:23

  • print
  • |
lucian-bode-acuzat-ca-vrea-sa-aduca-abuziv-cetatea-bra-ovului-la-ministerul-de-interne-cine-ieri-fura-din-carte-astazi-fura-o-cetate-47543-1.jpg

Primarul oraşului Braşov, Allen Coliban, l-a acuzat luni, 27 februarie, pe ministrul de Interne, Lucian Bode, că vrea să ia abuziv Cetatea Braşovului la M.A.I.

Într-o postare pe Facebook, edilul a explicat că, deși primăria a câștigat în instanță administrarea cetății, Guvernul a întârziat în realizarea documentelor oficiale în acest sens.

"Cine ieri fura din carte, astăzi fură o cetate! Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Braşovului la MAI! Primăria Municipiului Braşov, prin avocat, a recâştigat, în instanţă, Cetatea Braşovului în domeniul public al statului român (într-un litigiu cu ARO şi SIF). Un proces în care statul român, prin Guvernul României, nu s-a prezentat să îşi apere interesul. Decizia a devenit definitivă în noiembrie 2022. Guvernul promisese, prin documente oficiale, că va transfera Cetatea în proprietatea Municipiului Braşov imediat ce hotărârea de instanţă va rămâne definitivă. Iată însă că Ministerul Afacerilor Interne intră pe fir şi vrea să îşi treacă în patrimoniul propriu Cetatea! Voci din MAI spun că este o ambiţie personală a domnului Bode, motivată de războiul politic pe care îl duce cu toţi cei care îi cerem demisia pentru furtul intelectual dovedit. Pe scurt, un abuz în serviciu", a scris Allen Coliban, pe Facebook.

Primarul a mai anunțat că a fost făcută o petiţie pentru ca Cetatea Braşovului să intre în administrarea Primăriei oraşului.

"Ce putem face pentru a nu lăsa un hoţ răzbunător să-şi bată joc de Cetatea noastră? Să strângem rândurile şi să o apărăm, aşa cum comunitatea a făcut-o de-a lungul secolelor, de fiecare dată când Cetatea a fost atacată. Ca simpli cetăţeni, este important să semnăm în număr cât mai mare petiţia - http://bit.ly/cetateabrasovului. Politicianul reacţionează la presiunea publică, fiecare semnătură este echivalentul unei săgeţi trase în apărarea Cetăţii", a mai scris Coliban. 

Acesta a făcut apel şi la parlamentarii de Braşov, pentru a dovedi unitate pe acest subiect.

"Este urgentă interpelarea şi chemarea în Parlament a ministrului pe această temă, dar şi lupta la nivel legislativ pentru finalizarea urgentă a transferului de proprietate a Cetăţii către Municipiul Braşov. Avem bani în buget pentru stoparea degradării zidurilor, există şi fonduri nerambursabile pe care nu le putem folosi din motiv că nu avem Cetatea în proprietate, prin urmare avem nevoie de o rezolvare rapidă a acestei probleme. Lucrurile nu vor rămâne aşa. Este momentul să strângem rândurile şi să ne recuperăm Cetatea", a conchis primarul Brașovului.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou