Marius Budăi, detalii despre creșterea vârstei de pensionare. „Este halucinant. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR”

Anca Bratu, 16 martie 2023, Ora 08:20

  • print
  • |
marius-budai-detalii-despre-cre-terea-varstei-de-pensionare-este-halucinant-ne-ingrozim-pe-parcurs-ce-descoperim-lucruri-in-pnrr-1.jpg

Marius Budăi a vorbit din nou despre vârsta de pensionare și a dat asigurări că PSD se va opune categoric creșterii vârstei de pensionare, menționând că cine a scris PNRR nu s-a gândit deloc la români. 

Potrivit legii semnate încă din 2010, vârsta de pensionare pentru femei trebuie să ajungă la 63 de ani până în 2030. De asemenea, în PNRR, guvernanții și-au asumat egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei, la 65 de ani, până în anul 2035.

Mai mult, cei care aleg să lucreze până la 70 de ani, vor primi mai multe bonusuri din partea statului. Numai că, aceste prevederi nu sunt văzute acum cu ochi buni de unii parlamentari, menționându-se că trebuie să primeze creșterea speranței de viață.

Marius Budăi spune că în PNRR sunt mai multe prevederi aberante

„Mie mi se pare halucinant ce descoperim noi acum în acest PNRR scris la secret, pentru că aici este vorba despre oameni, nu este vorba despre altceva. Este vorba despre viața oamenilor. Au trimis acolo niște prevederi aberante, fără să știe ce trimit. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR.

Să vă răspund pe scurt, ca să nu spună cineva că evităm răspunsul, Partidul Social Democrat nu susține creșterea vârstei de pensionare peste 65 de ani și nu o vom susține, nu o vom semna, nu vom trece așa ceva în lege", a subliniat ministrul Marius Budăi.

Făcând referire la legea adoptată în 2010, ministrul Muncii a spus că prevederile sunt practic o modalitate „de a pune carul înainte boilor" și că noi nu trăim nici în Germania, nici în Franța sau Spania, acolo unde nivelul de trai este mult mai ridicat. În România speranța de viață este mult mai redusă și de aceea trebuie să se ia atitudine în acest sens.

România trebuie să crească speranța de viață a cetățenilor săi

„Noi trebuie să facem cu totul și cu totul altceva. Să mergem și să creștem speranța de viață a cetățenilor români, după care să discutăm mai departe dacă este cazul. Vă spun că de aceea noi nu putem accepta o asemenea cerere.

Legislația din prezent prevede că poți munci cât dorești și prevede clar niște stimulente pentru cei care vor să stea în muncă până la 65 de ani și nu înțeleg de ce trebuie să înlocuim ceva care funcționează cu ceva mai nou", a mai spui ministrul Muncii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, miercuri seara, despre vârsta de pensionare în România, un subiect destul de sensibil. Ce a precizat liderul social-democrat? 

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni televizate la Digi24, despre vârsta de pensionare a românilor.

Marcel Ciolacu a precizat că ministrul Muncii, adică Marius Budăi, va ieși și va lămuri aceste lucruri. În plus, liderul social-democrat a adus în discuție și declarațiile fostului ministru al Muncii, cele referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că nu este momentul să se ajungă din nou la astfel de discuții.

"Ministrul Muncii va veni și va lămuri aceste lucruri. Am văzut că a fostul ministru al Muncii a spus că nu știe ce trecut în PNRR și că a fost modificat ce a propus să fie trecut în PNRR. Eu nu cred că e momentul să ajungem la astfel de discuții", spune președintele PSD, Marcel Ciolacu.

În plus, Marcel Ciolacu a mai declarat la Digi 24 că este mare nevoie de o corelare între vârsta de pensionare și speranța de viață. Liderul Partidului Social Democrat (PSD) spune că speranța de viață în România este mult mai redusă față de restul statelor din blocul comunitar. 

"Trebuie să existe o corelare între vârsta de pensionare și speranța de viață", spune Marcel Ciolacu.

Anumite reguli nu pot fi aplicate în România

Astfel, Marcel Ciolacu a precizat că anumite reguli, precum cele din Franța, nu ar putea fi aplicate la noi în țară.

De asemenea, liderul social-democrat a mai spus că nu este momentul ca România să ajungă din nou într-o criză socială, pe baza a ceea ce el a numit "povești".

"Nu poți, nu poți să aplici anumite reguli în în România, cum sunt aplicate în Franța. Nu cred că e momentul să ajungem iarăși la o criză socială, pe niște povești", a mai precizat președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Digi 24.

Egalizarea dintre bărbați și femei a fost trecută în PNRR

Aflat în platoul Digi24, Marcel Ciolacu a spus că egalizarea vârstei de pensionare dintre bărbați și femei a fost trecută în PNRR.

"Avem foști miniștri care au plecat și sunt în arcul guvernamental care spun că eu am spus una și s-a trecut alta în PNRR. Sunt și reforme care nu au nicio treabă cu realitatea care trebuie renegociate cu Comisia Europeană. Parcă avem un teren minat, cu multe mine puse", a precizat acesta.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou