Nebunie totală în Rusia: Putin se teme de trădare și a ordonat confiscarea pașapoartelor pentru oficialii de rang înalt

Florentina Șerbănescu, 3 aprilie 2023, Ora 12:39

  • print
  • |
nebunie-totala-in-rusia-putin-se-teme-de-tradare-i-a-ordonat-confiscarea-pa-apoartelor-pentru-oficialii-de-rang-inalt-47738-1.jpg

Serviciile de securitate ale Rusiei confiscă paşapoartele înalţilor oficiali şi directorilor companiilor de stat pentru a-i împiedica să călătorească în străinătate, temându-se de dezertări din cadrul regimului preşedintelui rus Vladimir Putin, a informat luni ziarul de afaceri britanic Financial Times (FT), citat de EFE.

Oficialii din domeniul securităţii au înăsprit cerinţele de călătorie în sectorul de stat, cerându-le personalităţilor marcante să-şi predea documentele de călătorie, potrivit mai multor persoane familiarizate cu această chestiune, a adăugat FT, informează Agerpres. 
Această măsură reflectă suspiciunea profundă a Kremlinului şi a FSB, serviciile secrete ruse succesoare ale KGB, cu privire la loialitatea elitei civile a Rusiei, dintre care mulţi se opun în particular războiului din Ucraina şi sunt iritaţi de impactul pe care l-a avut conflictul asupra traiului lor, scrie sursa citată.

Kremlinul recunoaște măsurile de securitate

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia a înăsprit restricţiile privind călătoriile în străinătate pentru persoanele care lucrează în zone "sensibile".

"Există reguli mai stricte pentru asta. În unele locuri sunt oficializate şi în unele locuri depind de o decizie specifică asupra anumitor angajaţi'', a afirmat el pentru FT.

Încă din perioada sovietică, oficialii ruşi cu acces la secrete de stat de nivel mediu au fost obligaţi să-şi lase paşapoartele într-un loc sigur de către "departamentul special" încorporat în ministerele şi companiile lor.

Cu toate acestea, serviciile de securitate ale Rusiei au aplicat rareori regulile, potrivit foştilor oficiali şi directori.

Acest lucru s-a schimbat după invadarea Crimeei de către Rusia, în 2014, când serviciile de securitate au început să avertizeze împotriva călătoriilor în ţări precum Statele Unite sau Regatul Unit.

După invadarea Ucrainei în 2022, restricţiile au fost aplicate pe scară mult mai largă.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou