O altă femeie a fost atacată de câini în zona Lacul Morii! A recurs la un gest disperat pentru a-și salva viața

Diana Ionescu, 17 februarie 2023, Ora 17:56

  • print
  • |
o-alta-femeie-a-fost-atacata-de-caini-in-zona-lacul-morii-a-recurs-la-un-gest-disperat-pentru-a-i-salva-viata-47497-1.jpg

La doar câteva săptămâni după moartea tragică a Anei Oroș, o altă femeie a fost atacată de câini în zona Lacul Morii. Gestul disperat pe care a fost nevoită să-l facă pentru a scăpa. 

Reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (ASPA) au anunțat că marți, 14 februarie 2023, o femeie a fost atacată de câini în zona Lacul Morii.

Femeia se plimba pe digul de la Lacul Morii cu câinele ei când două exemplare din rasa Cane Corso - femelă și mascul - care scăpaseră din curtea stăpânului, au început să alerge către ea, atacându-i întâi cățelușa.

„Doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii. Câinii din rasa Cane Corso, femelă și mascul, scăpaseră din curtea stăpânului și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii. Persoana atacată ne-a povestit că atunci când câinii au văzut-o pe dig, au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa", au transmis cei de la ASPA București.

Un alt bărbat care se afla în zonă i-a sărit în ajutor. O decizie de moment a salvat-o: a sărit dincolo de dig, spre apă. Cei doi câini agresivi au urmat-o, însă femeia a reușit să urce înapoi, cu cățelușa după ea, în timp ce patrupezii au rămas blocați, fiecare cântărind în jur de 50-60 de kilograme.

„Un cetățean care se plimba de asemenea pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare.

Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocați pe partea cu apa. Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kg fiecare, motiv pentru care aceștia n-au mai putut să sară digul înapoi. Evenimentul a fost sesizat prin 112, iar echipajele ASPA s-au deplasat la locația indicată. Se întâmpla pe 14 februarie, în jurul orei 19.00."

Ce amendă a primit proprietarul câinilor

Câinii au fost capturați de angajați ai ASPA în prezența Jandarmeriei, polițiștilor de la Secția 20 Poliție și lucrătorilor de la Poliția Locală Sector 6.

„După capturare, câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip de către angajații ASPA. Unul dintrei ei era microcipat și înregistrat în RECS, celălalt nu. Informațiile proprietarului au fost furnizate polițiștilor Secției 20, care au contactat proprietarul.

Echipajele ASPA, împreună cu polițiștii Secției 20 și jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii și pentru a fi sancționat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși."

Proprietarul câinilor a fost amendat. În condițiile în care sancțiunea primită poate fi plătită în termen de 15 zile la jumătate din valoare, bărbatul va scoate din buzunar doar 50 de lei.

„Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 lei, însă polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine.

Facem precizarea așadar, câinii nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, ce a fost identificat încă din seara incidentului. Poliția Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului. Facem apel la deținerea responsabilă a câinilor, cu atât mai mult a celor care fac parte de rase considerate periculoase. Solicităm public tuturor autorităților competente să facă verificări amănunțite la curțile oamenilor din zona Lacul Morii și nu numai și să aplice sancțiuni când constată încălcări ale legislației" a transmis ASPA.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou