O nouă taxă pentru români. Ce se va întâmpla, la vară, pe litoralul românesc

Anca Bratu, 30 martie 2023, Ora 14:38

  • print
  • |
o-noua-taxa-pentru-romani-ce-se-va-intampla-la-vara-pe-litoralul-romanesc-47725-1.jpg

În această vară, turiștii care merg în vacanță pe litoralul românesc vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă. Acest regulă este valabilă în mai multe stațiuni din țară. 

Consilierii locali ai municipiului Mangalia, de care aparțin stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, au anunțat că turiștii care vin pe litoral vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă. Aceștia au aprobat, în ședința ordinară de marți, 28 martie 2023, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social, dar și un proiect de hotărâre care se referă la taxa specială de stațiune.

„Începând din acest an, taxa de stațiune va fi percepută de la turiști și de către persoanele fizice care dețin camere de închiriat, în scop turistic", transmite Primăria Mangalia. Persoanele fizice care nu dețin certificate de clasificare și realizează venituri din închirierea în scop turistic a spațiilor deținute în propria locuință vor fi nevoite să plătească o taxă de 5 lei/zi/persoană adultă.

„Respectivele persoane fizice vor depune declarația-decont, însoțită de Declarația 212, la Compartimentul Autorizare și Control Agenți Economici din cadrul Primăriei Mangalia", anunță administrația locală.

Consiliul Local Mangalia a decis și modificarea taxei de dezvoltare și promovare turistică. Din această vară, ea va fi de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru complexurile hoteliere valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației, potrivit Realitatea.

Prețurile pe litoralul românesc

Au fost aflate și prețurile de pe litoralul românesc pentru Paște și 1 mai. Cele mai căutate sunt stațiunile Mamaia și Eforie Nord.

„În mod tradițional, data de 1 Mai este cea la care se dă startul sezonului estival pe litoralul românesc. Dar, de la an la an, observăm că tot mai mulți români aleg Marea Neagră pentru a merge în minivacanța de Paște, deși litoralul nu este principala destinație a turiștilor pentru sărbătorile pascale. Însă, putem spune că această minivacanță va fi > pentru weekendul prelungit de 1 Mai, care, în 2023, este la două săptămâni după Paște", afirmă Ionuț Nedea, CEO.

În majoritatea pensiunilor, tarifele la cazare pornesc de la 123 de lei pe noapte pentru doi adulți, preț valabil la o vilă de trei stele din Eforie Nord. În Mamaia, prețurile încep de la 450 lei/ cameră dublă.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou