Polițiștii de la Investigații Criminale fac percheziții acasă la Dan Diaconescu. Jurnalistul a fost reținut de polițiști

Florentina Șerbănescu, 6 aprilie 2023, Ora 13:12

  • print
  • |
politi-tii-de-la-investigatii-criminale-fac-perchezitii-acasa-la-dan-diaconescu-jurnalistul-a-fost-retinut-de-politi-ti-47764-1.jpeg

Dan Diaconescu este vizat de o nouă anchetă penală.  În dimineața zilei de joi, 6 aprilie 2023, mascații s-au prezentat la domiciliul lui Dan Diaconescu. Locuința „Regelui" OTV-ului este percheziționată în acest moment, iar la fața locului se află polițiștii din cadrul Investigațiilor Criminale. 

UPDATE 6 Martie 2023, ora 14.11: Dani Diaconescu s-a ascuns în dulap de frica mascaților

Imaginile amuzante de la descinderile mascaților nu sunt deloc puține. Celor mai duri polițiști li se întâmplă uneori să nu poată sparge ușa, alteori ca suspecții la care descind să leșine de frica lor. Momente speciale au fost și la locuința lui Dan Diaconescu, unde mascații s-au trezit că vedeta TV, acuzată de acte sexuale cu minori, lipsește.

De frica oamenilor legii, fostul patron al OTV s-a ascuns fix în șifonier. Diversiunea lui nu i-a derutat pe mascați, care l-au găsit rapid. Dan Diaconescu e acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu două minore care erau surori gemene, care făceau parte dintr-o rețea de proxenetism. Surse din dosar spun că minorele aveau 15 ani și că Dan Diaconescu și-a căutat înclusiv o virgină, contra cost.

UPDATE 6 Martie 2023, ora 11.56: Dan Diaconescu a fost reținut de către polițiști, care îl duc la Constanța pentru audieri.

Percheziția a fost făcută de polițiștii din Constanța sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceștia au făcut dimineață percheziția domiciliară la locuința unui bărbat de 55 de ani, iar surse din cadrul poliției Constanța susțin că este vorba de Dan Diaconescu. El este cercetat într-un dosar în care sunt sesizate fapte penale pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit în județul Constanța.

Surse judiciare au transmis pentru Gandul.ro că există suspiciuni legate de presupuse relații intime cu două minore. Perchezițiile sunt desfășurate de Poliția Constanța, iar numele lui Dan Diaconescu apare într-un dosar cu privire la speța menționată anterior. Atunci când mascații au ajuns la casa din Primăverii, „regele" OTV-ului s-a ascuns într-o anexă de pe proprietatea sa. Bărbatul urmează să fie transportat la audieri, în Constanța.

„La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit", se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Fostul parlamentar Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat în 2017, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. Dan Diaconescu a câştigat 200 de zile pentru că a lucrat în penitenciar şi alte 150 de zile după ce a scris cinci cărţi. Dan Diaconescu a fost încarcerat în martie 2015, după ce a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moț. Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat, direct și indirect - printr-un intermediar, pe primarul comunei Zărand din Arad, pentru a-l determina pe acesta să predea suma de 200.000 de euro. Sub presiunea amenințărilor, Ion Moț a predat unui intermediar suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou