Redați demnitatea angajaților din instituțiile prefectului

Ziarul Atac, 16 decembrie 2022, Ora 14:55

  • print
  • |
redati-demnitatea-angajatilor-din-institutiile-prefectului-47159-1.jpeg

Nr. 223/16.12.2022

Comunicat de presă

Redați demnitatea angajaților din instituțiile prefectului

Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând Instituțiile Prefectului din țară, declară grevă de avertisment.

La această acțiune vor participa 1800 salariați prin incetarea colectivă și voluntară a lucrului în data de 21 decembrie 2022, orele 10.00- 12.00, la sediul lnstituției Prefectului din județele afiliate.

Solicităm adoptarea de urgență de către Camera Deputaților a proiectului de Lege pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ADOPTAT DEJA DE SENAT.

Salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităJilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

In prezent, un angajat a1 instituției prefectului are un salariu mult mai mic decât uri angajat din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

Este sfidător că pentru a putea plăti aceste salarii ale angajaților de la consilii județene si primării trebuie să întocmim noi proiectul de hotărâre a Guvernului, prin care vor fi alocate din nou sume ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, PENTRU PLATA CHELTUIELILOR DE PERSONAL.

Pentru plata salariilor angajaților de la consilii județene si primării se alocă bani din fondul de rezervă a1 Guvernului, în timp ce proiectul de lege care ar reda demnitatea angajaților din instituțiile prefectului este abandonat în sertarele Camerei Deputaților, abandon pe care î1 resimțim si noi.

 

PREȘEDINTE, ENESCU COSMIN IONUȚ

Pitești, Piața Vasile Milea nr. 1, cod 110006, telefon: 0745129382

 

EDITORIAL

Omorul ca soluție! Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale?

Omorul ca soluție! Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale?

Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale? Omorul ca soluție!   Nu sunt mulți cei care cunosc unde se află pe harta României Comuna Căscioarele, in Judetul Calarasi, localitate de dimensiuni mici, cu aproximativ 1500 de locuitori și practic cu nimic semnificativ pe teritoriul ei, datorită faptului că î ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou